Žitelji Velikog Trnovca na birališta po četvrti put: Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline

17.06.2022

14:40

0

Koalicija Albanaca Doline podnela je žalbu Upravnom sudu, nakon što je RIK 9. juna, kao neosnovan, odbio prigovor te liste protiv rešenja Opštinske izborne komisije Bujanovca od 2. juna

Žitelji Velikog Trnovca na birališta po četvrti put: Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline
Tan2022-4-3_123421291_0 - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Upravi sud usvojio je žalbu Koalicije Albanaca Doline na nepravilanosti tokom glasanja na biračkom mestu u Velikom Trnovcu 27. maja, što znači da će u tom bujanovačkom selu, na biračkom mestu broj 6, još jednom biti ponovljeno glasanje na parlamentarnim izborima.

Upravni sud objavio je na svom sajtu tekst odluke kojom je usvojena žalba Koalicije Albanaca Doline, i poništeno rešenje Republičke izborne komisije od 9. juna.

To znači da će, postupajući po odluci Upravnog suda RIK doneti odluku da se na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, ponovo održi glasanje za parlamentarne izbore.

Koalicija Albanaca Doline podnela je žalbu Upravnom sudu, nakon što je RIK 9. juna, kao neosnovan, odbio prigovor te liste protiv rešenja Opštinske izborne komisije Bujanovca od 2. juna.

Tako će žitelji Velikog Trnovca na birališta po četvrti put, budući da se zbog prigovora na nepravilnosti, na biračkom mestu u tom selu do sada glasalo u tri navrata.

Nakon izbora 3. aprila, izbori na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu ponovljeni su 28. aprila, a pošto su i oni u međuvremenu poništeni, glasalo se i 27. maja.

Na glasanju 27. maja, Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je 12 glasova manje od broja koji im je bio potreban za osvajanje jednog poslaničkog mandata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike