Vesić: Odluka o kandidatu SNS na Predsedništvu, poštovaću svaku odluku SNS-a

14.06.2022

08:09

0

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) je juče jednoglasno odlučio da za gradonačelnika glavnog grada predloži Aleksandra Šapića

Vesić: Odluka o kandidatu SNS na Predsedništvu, poštovaću svaku odluku SNS-a
Tan2022-3-12_11591273_4 - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Odbornik Skupštine grada Beograda i član Predsedništva SNS-a Goran Vesić izjavio je danas da će konačna odluka o kandidatu naprednjaka za gradonačelnika biti doneta u četvrtak na sednici Predsedništva te stranke.


Odgovarajući na pitanja novinara povodom odluke Gradskog odbora SNS-a da Aleksandar Šapić bude kandidat naprednjaka za gradonačelnika Beograda, Vesić je kazao da, s obzirom da nije član Gradskog odbora, na jučerašnjoj sednici nije prisustvovao, ali da će svaku odluku stranke, kao odgovorni član, poštovati.

-Konačnu odluku o tome ko će biti naši kandidati za sve funkcije u gradu, pa i u Republici, donosi Predsedništvo stranke, tako da će konačna odluka o tome biti doneta u četvrtak- kazao je Vesić.

Dodaje da će SNS sa predlogom kandidata za gradske organe završiti taj izborni proces, a da posle ostaje na odbornicima da izglasaju one koji su predloženi.

Nada se da će se završiti i izborni proces na republičkom nivou, sa izborima u Velikom Trnovcu i da će konačno biti i konstituisanje Narodne skupštine.

To će omogućiti i da predsednik Republike započne konsultacije kako bismo što pre imali Vladu, kaže Vesić i dodaje da je našoj zemlji neophodno da što pre dobije vladu, koja će biti "kompetentna i moći da odgovori na sve izazove pred kojima se nalazimo, a koji nisu mali".

-Tako da ćemo tada na isti način raspravljati o našim kandidatima na republičkom nivou. Ja sam član stranke, ja sam odgovoran član stranke i svaku odluku SNS-a ću poštovati, a sve što imam da kažem o odlukama stranke, kažem na stranačkim organima i ne govorim o tome javno- zaključuje Vesić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike