Stotine dece sa KiM otišlo na letovanje u Crnu Goru, oglasili se iz Kancelarije: Osmeh na njihovom licu nema cenu

10.06.2022

08:50

0

Mališane je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za socijalna pitanja Svetlana Miladinov

Stotine dece sa KiM otišlo na letovanje u Crnu Goru, oglasili se iz Kancelarije: Osmeh na njihovom licu nema cenu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stotinu dece iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije, a koja imaju vrlo dobar ili odličan uspeh boravi ovog meseca na letovanju u Crnoj Gori, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju i humanitarne organizacije "Srpska solidarnost", saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Deca su podeljena u dve grupe i borave na moru po sedam dana, a druga grupa mališana juče je započela svoje letovanje.

Reč je o deci od 4. do 6. razreda osnovne škole, iz Gore, Štrpca, Kosovske Kamenice, Kosova Polja, Peći, Gnjilana, Istoka, Prištine, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića.

Pored plivanja i ostalih zabavno-rekreativnih sadržaja, đacima su organizovane i aktivnosti kao što su obilazak turističkih znamenitosti i poseta pravoslavnim hramovima u Sutomoru, Bečićima i okolini.

Mališane je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za socijalna pitanja Svetlana Miladinov i ukazala na višestuki značaj organizacije ovih putovanja.

Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uz pomoć naših partnera iz Crne Gore i iz Srbije, organizovala je i ove godine sedmodnevni boravak na moru za našu decu sa Kosmeta, podsetila je Miladinov.

Ona je rekla da je cilj ove akcije i projekta da se deci sa KiM omogući promena sredine, jer oni odrastaju u specifični uslovima.

- Njima ovo mnogo znači, osmeh na njihovom licu nema cenu. Kancelarija će nastaviti i u narednom periodu da ulaže u ovakve projekte i sigurna sam da će to doneti deci radost - izjavila je ona i dodala da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju i u budućnosti podržati ovakve akcije koje imaju za cilj da doprinesu lepšem i zdravijem odrastanju naše dece iz južne pokrajine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike