Petković podsetio na tužnu godišnjicu: Smrt malog Miloša iz Cernice simbol stradanja Srba na Kosmetu

28.05.2022

10:40

0

Direktor Kanclelarije za KiM je postavio pitanje šta je četvorogodišnji Miloš kome bio kriv i podsetio da za taj zločin do danas niko nije odgovarao

Petković podsetio na tužnu godišnjicu: Smrt malog Miloša iz Cernice simbol stradanja Srba na Kosmetu
Tan2022-4-19_91212176_0 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva četvorogodišnjeg Miloša Petrovića iz Cernice, u opštini Gnjilane, da je njegova jedina krivica bila to što je Srbin, a da je njegova mučenička smrt simbol stradanja svih Srba na KiM.

Petković je u objavi na Fejsbuku podsetio da je na današnji dan pre 22 godine mučki ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.

 

 

- Imao je samo četiri godine kada su albanski ekstremisti pucali na njega dok je kupovao sladoled u centru sela. Danas bi bio momak za ženidbu, da njegov mladi život nije nasilno prekinut - napisao je Petković, uz fotografiju malog Miloša.

Dodao je da su zajedno sa Milošem stradali i njegov stric Vojin Vasić i Tihomir Trifunović.

Direktor Kanclelarije za KiM je postavio pitanje šta je četvorogodišnji Miloš kome bio kriv i podsetio da za taj zločin do danas niko nije odgovarao.

Petković je istakao da Srbija kao država nikada neće zaboraviti malog Miloša niti odustati od traženja pravde.

- Zato i danas poručujem, da na zaborav nemamo pravo i da Miloševa smrt zaslužuje pravdu kao i svi nevino stradali na prostoru Kosova i Metohije - naglasio je Petković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike