Vulin odgovorio Hilu: Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom

22.05.2022

13:42

0

Ministar Vulin reagovao je na stavove koje je izneo američki ambasador u Beogradu

Vulin odgovorio Hilu: Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom
kristofer hil aleksandar vulin - Copyright 24sedam/AP Photo/Darko Vojinović/Antonio Ahel/ATA Images

Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na stavove koje je izneo američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil.

"Od 2000. do 2012. godine, Srbija je bila zemlja po meri ambasadora Hila. Okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodanom privredom. Za vernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagrađena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Kosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bedom i socijalnom nepravdom", naveo je Vulin u saopštenju.

Kako je istakao, od kada je Aleksandar Vučić poveo Srbiju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija je ponovo država, a ne teritorija, a Aleksandar Vučić je državnik, "a ne od strane okupatora postavljeni upravnik logora".

"Arogancija ambasadora SAD nas podseća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Republike Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu. Srbija će ići svojim putem, a ambasador neka upravlja onima koji mu to dopuštaju", kazao je Vulin.

Naglasio je da je Srbija slobodna i uspešna zemlja i ne treba da se opredeljuje ni za koga, osim za sebe.

"Ako je kriterijum za opredeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Kosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na navode ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila da u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i da je to Zapad i Evropska unija.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će se sastati sa ambasadorom Hilom u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike