Petković: Tzv. Kosovo oličenje kriminala, korupcije, kršenja prava...

12.05.2022

21:09

0

Oglasio se na Tviteru i izneo jasne stavove

Petković: Tzv. Kosovo oličenje kriminala, korupcije, kršenja prava...
petar petkovic Kancelarija za kim - Copyright Kancelarija za KiM

Na objavu predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani da je "Kosovo oličenje demokratije, ljudskih prava i vladavine prava, što su tri vrednosti na kojima se temelji Savet Evrope", reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković objavom da je "tzv Kosovo oličenje kriminala i korupcije i brutalnog kršenja ljudskih prava, posebno Srba na prostoru KiM".

Sve ovo naveo je Petković u tri objave na Tviteru, čemu svedoči ogroman broj etnički motivisanih incidenata, kojih je od prošle godine bilo čak 177.

O tome svedoče, dodao je, napadi na objekte SPC, kao i činjenica da više od šest godina tzv Kosovo odbija da poštuje odluke sopstvenog suda i vrati zemlju manastiru Dečani.

 

 

 

 

 

 

- Takozvano Kosovo punih devet godina odbija da formira ZSO, bez koje Srbi nemaju osnovna ljudska i kolektivna prava na Kosovu i Metohiji. To nisu vrednosti na kojima počiva Savet Evrope - poručio je u trećoj objavi Petković.

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija Donika Gervala rekla je da danas počinje postupak razmatranja zahteva Prištine za članstvo u Savetu Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike