Ekshumirano telo Muamera Zukorlića: U toku je obdukcija - otkriva se uzrok smrti lidera Stranke pravde i pomirenja!

06.05.2022

14:24

0

Autor: J.B.O.

Viši sud u Novom Pazaru odobrio je međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz ta tri grada, a proces nadgleda Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Ekshumirano telo Muamera Zukorlića: U toku je obdukcija - otkriva se uzrok smrti lidera Stranke pravde i pomirenja!
usa_celebrating_06072017_080 - Copyright ATAImages/ A.A.

Telo predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i nekadašnjeg muftije Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera Zukorlića ekshumirano je danas u selu Orilje u opštini Tutin i u toku je sudska obdukcija u bolnici u Novom Pazaru, koju je zahtevala porodica.

Po objavljenoj obdukciji, Zukorlić, koji je preminuo pre šest meseci u 51. godini, kako je tada navedeno, od srčanog udara, biće ukopan u haremu Altun alem džamije u centru Novog Pazara.

Jake snage policije nisu dozvolile pristup mestu gde su ekipe obducenata sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga obavili ekshumaciju.

Viši sud u Novom Pazaru odobrio je međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz ta tri grada, a proces nadgleda Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Ovaj sud postupa od 11. aprila po krivičnoj prijavi Zukorlićevog sina Usame Republičkom javnom tužilaštvu (RJT), u kojoj je zatražio da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.

Usame Zukorlić je ranije predao RJT laboratorijske nalaze koji, kako je pre toga saopštio javnosti, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike