Predsednik: Da se posvetimo domaćim stvarima, suviše smo mali za rešavanje svetskih problema

28.04.2022

08:35

0

Istakao je da je zamolio premijerku Anu Brnabić da se svi posvete domaćim stvarima, da rade snažnije, jače, više nego obično

Predsednik: Da se posvetimo domaćim stvarima, suviše smo mali za rešavanje svetskih problema
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Youtube/Aleksandar Vučić - Predsednik Republike Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija mora vratiti na kolosek razmišljanja o svojoj budućnosti dodajući da je naša zemlja mala kako bi rešavala svetske probleme.


-Mi moramo da se vratimo na kolosek razmišljanja o svojoj budućnosti, suviše smo mali da bismo rešavali sve svetske probleme iako znam da to nekim ljudima kada je bez posledica deluje kao najlakše i najzanimljivije, ali mi moramo da radimo", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, a nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije Stelantis.

Istakao je da je zamolio premijerku Anu Brnabić da se svi posvete domaćim stvarima, da rade snažnije, jače, više nego obično.

Najavio da će u subotu prisustvovati velikom događaju u Batajnici, da će se u nedelju u Donjoj Gradini obeležiti Jasenovačke žrtve, zatim 3. maja predsednik će biti u Grčkoj, a 4. maja u Nemačkoj gde očekuje i moguć susret sa kancelarom Olafom Šolcom.

Takođe, najavio je da ga 5. i 6.maja, kako kaže, očekuju važni sastanci u Srbiji, a i nakon toga.

-Teška je agenda, ali u svakom slučaju moramo da radimo više i snažnije da bismo uspeli da izguramo sve -  navodi.

Prema njegovim rečima, strašan podsticaj je potpisivanje sa kompanijom Stelantis.

"Mi moramo da budemo u trci i da razumemo šta se menja oko nas. Kao što nismo razumeli šta se promenilo kada je pao Berlinski zid, tako moramo da razumemo šta je to što se dešava danas sa ekonomijom u svetu i moramo da idemo u korak sa najnaprednjim i najrazvijenijima. Ovo je veliki korak u tom pravcu", dodao je Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike