Predsednik o gorućim temama: Vučić se obraća građanima Srbije!

27.04.2022

20:22

0

On će govoriti povodom aktuelne situacije koja utiče na čitav svet u petak od 18 sati

Predsednik o gorućim temama: Vučić se obraća građanima Srbije!
vucic_hamran_21042022_0037 - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima u petak u 18 sati, kako bi pojasnio aktuelna dešavanja koja imaju uticaj na celu planetu, pa tako i na našu zemlju.

Jedna od tema trebalo bi da bude i snalaženje u toku gasne krize, to jest planovi po pitanju isporuke nafte, gasa i cena.

Kako prenosi "Blic", očekuje se odlazak predsednika u Nemačku na sastanak sa Olafom Šolcom.

Brnabić: Uzimanje srpskog gasa u tranzitu bio bi presedan

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije zabrinuta za dotok gasa "Balkanskim tokom" kroz Bugarsku do Srbije, uz ocenu da samo pominjanje mogućnosti uzimanja srpskog gasa u tranzitu nije na mestu.

- Iako je u današnje vreme sve moguće, nisam zabrinuta za dotok gasa putem "Balkanskog toka" kroz Bugarsku u Srbiju. To bi bio presedan takvih razmera koji nikada do sada nije viđen. To bi značilo da ne postoje nikakvi ugovori, ugovorne obaveze, vladavina prava, već da je to Divlji zapad - naglasila je Ana Brnabić u izjavi novinarima na Jahorina ekonomskom forumu na pitanje o izjavi predstavnika Bugarske u vezi s tranzitom ruskog gasa.

Prvo naredno pojavljivanje šefa države biće obraćanje medijima nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije Stelantis u četvrtak prepodne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike