Opozicija ne dozvoljava da imate drugačije mišljenje od njih: Miki Manojlović na meti elitističkog ostrakizma

20.04.2022

12:09

0

Autor: 24sedam

Nije bilo potrebno mnogo vremena da umišljena samozvana elita, u čoporu, napadne Manojlovića jer se usudio da kaže svoje mišljenje

Opozicija ne dozvoljava da imate drugačije mišljenje od njih: Miki Manojlović na meti elitističkog ostrakizma
miki manojlović nataša miljković - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images

Gostovanje našeg proslavljenog glumca Predraga Mikija Manojlovića u emisiji “Persona non grata” na televiziji N1 izazvalo je salvu reakcija iz opozicionih redova koji, po svemu sudeći, ne mogu da mu oproste što je izgovorio nekoliko pozitivnih reči o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i vlasti u našoj zemlji.

Od samog početka emisije Manojlović se našao na “vrućoj stolici”, izložen poprilično zlonamernim i neprofesionalnim pitanjima voditeljke Nataše Miljković koja se postavila kao da je glumačka legenda kriva zato što ima svoj politički stav. 

Antonio Ahel/ATA Images
 

Jedno od pitanja je bilo i šta je Manojlović dobio za podršku vlasti, podrazumevajući valjda da se i danas, kao za vreme režima od 2000. do 2012. godine, svaka podrška vlastima masno naplaćuje.

- Je l' vam obećavana zgrada za vaše pozorište – bilo je jedno od pitanja, na šta je Manojlović podsetio da se čitava priča oko toga ispostavila kao obična laž. 

- Jesam li ja član nekog upravnog odbora? Nisam. Je l' dobijam neke pare? Ne dobijam. Da li imam bilo kakve beneficije? Nemam nikakve – rekao je Manojlović, pokušavajući da objasni Miljkovićevoj da neko može da podržava vladajuću partiju iz ubeđenja, a ne samo iz koristi.

predsednik.rs/Dimitrije Goll
 

- Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol - rekao je glumac.

Miljkovićeva je posle toga pokušala da kaže da on ima pravo na politički stav, istovremeno se postavljajući na takav način kao da jednostavno nije moguće da neko podržava vlast.

I tu se dolazi do pravog lica opozicije u Srbiji. Voditeljka je ređala pitanje iza pitanja koja su se svodila na to ko je od kolega glumaca prestao da se druži i razgovara sa Manojlovićem samo zato što on ima određeni politički stav.

Praktično, prizivajući moderni ostrakizam, voditeljka je pokušala da kaže našem proslavljenom glumcu da ga zbog njegovog mišljenja, niko od kolega ne poštuje i ceni, bez obzira kolika glumačka veličina bio.

Antonio Ahel/ATA Images
 

I, zaista, nije mnogo pogrešila. Nije bilo potrebno mnogo vremena da umišljena samozvana elita, u čoporu, napadne Manojlovića jer se usudio da kaže svoje mišljenje. Jedan za drugim, ređali su se opozicionari i opoziciono orijentisane ličnosti u nameri da smisle što veću uvredu na račun glumca.

Ima li potrebe napomenuti da su jednog Manojlovića napale “veličine” poput radio-voditelja Igora Brakusa, predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića, bivšeg predsednika DS-a Bojana Pajtića i nekoliko glumaca o čijem talentu najbolje sudi slobodno tržište srpske kinematografije na kojem gotovo da nisu ni prisutni.

Na kraju, ovakav simultani napad u opozicionog elitističkog  čopora još jednom je pokazao ono što je mnogima odavno jasno – opozicija vam jednostavno ne dozvoljava da imate drugačije mišljenje od njih. Još, ako ste pri tome javna ličnost sa bogatom karijerom i imenom koje nešto znači – utoliko gore po vas. 

Ukoliko se usudite da, ipak, izgovorite nešto što se ne sviđa dežurnim opozicionim lovcima na veštice bićete izloženi napadima, a vaši dojučerašnji “prijatelji” će vam okrenuti leđa jer niste deo mase koja ponavlja mantre iz perioda od 2000. do 2012. godine. 

Svako ko je dospeo u takvu situaciju, poput Manojlovića danas, može da bude i srećan, jer sada konačno vidi ko su ljudi koji su se pre nekoliko godina hvalili prijateljstvom s njim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike