Održana 30. sednica GIK: Glasanje na Zvezdari i u Rakovici ponavlja se 21. aprila

14.04.2022

21:40

0

U prigovorima se, između ostalog, navodi da kontrolni birački listovi nisu bili pravilno potpisani

Održana 30. sednica GIK: Glasanje na Zvezdari i u Rakovici ponavlja se 21. aprila
Tan2022-2-19_161051412_0 - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Gradska izborna komisija odbila je večeras većinom glasova 95 prigovora na glasanje na biračkim mestima na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela lista "Ujedinjeni za pobedu Beograda".

Osim toga, na sednici je odbijeno i 119 prigovora te koalicije izjavljenih na rešenje o ispravljanju zapisnika o radu biračkog odbora na biračkom mestu.

U prigovorima se, između ostalog, navodi da kontrolni birački listovi nisu bili pravilno potpisani, da GIK nije mogao da na zakonit način utvrdi rezultate izbora zbog nepotpunosti zapisnika o radu biračkih odbora.

Glasanje na Zvezdari i u Rakovici ponavlja se 21. aprila

GIK je usvojio večeras i rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

Reč je o biračkom mestu broj 57 (Mesna zajednica "Vojvoda Putnik - 2") u opštini Zvezdara i biračkom mestu broj 7 (Dečija ustanova "Kanarinac") u opštini Rakovica na kojima će se glasanje ponovo održati u četvrtak, 21. aprila od sedam do 20 sati.

Osim na ta dva biračka mesta, glasanje u Beogradu će, prema ranijoj odluci Gradske izborne komisije, biti ponovljeno na još četiri biračka mesta.

Reč je biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari grad i 106 u opštini Čukarica na kojima će glasanje biti ponovljeno 16. aprila

Večeras je održana 30. sednica Gradske izborne komisije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike