GIK: Poništeno glasanje na još dva biračka mesta

12.04.2022

05:51

0

GIK je na sednici kao neosnovan odbio 101 prigovor na glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela koalicija "Duško Vujošević - Boris Tadić - Ajmo ljudi"

GIK: Poništeno glasanje na još dva biračka mesta
Ilustracija - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je rešenja kojima se poništava glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda održanim 3. aprila na biračkom mestu 37 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu 7 u opštini Rakovica.

GIK je na sednici usvojio prigovor liste "Duško Vujošević - Boris Tadić  -Ajmo ljudi" podnet na glasanje na biračkom mestu broj 57 (MZ "Vojvoda Putnik - 2) u Gradskoj opštini Zvezdara.

Prigovor se odnosi na to da prilikom predaje neophodne dokumentacije na tom biračkom mestu nema obaveznog kontrolnog lista, dok u zapisniku piše da ima, čime je, kako se navodi, birački odbor prekršio važeće uputstvo za sprovođenje izbora i odredbe o pravilu rada biračkih odbora.

Takođe, usvojen je prigovor liste Ujedinjeni za pobedu Beograda na glasanje na biračkom mestu (DU "Kanarinac") u Gradskoj opštini Rakovica.

U tom prigovoru je navedeno da su prilikom uvida u materijal nakon glasanja na tom biračkom mestu koordinatori GIK, predsednik biračkog odbora i zaposleni u Stručnoj službi utvrdili da se u izbornom materijalu nalazi kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije koji nije potpisan od strane prvog birača, čime nisu bili ispunjeni uslovi za otvaranje biračkog mesta i početak glasanja.

GIK je na sednici kao neosnovan odbio 101 prigovor na glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela koalicija "Duško Vujošević - Boris Tadić - Ajmo ljudi".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike