"I pešice bi došli": Srbi sa KiM stižu u velikom broju na birališta

03.04.2022

06:57

0

Oni glasaju u Tutinu, Raški, Kuršumliji i Vranju

"I pešice bi došli": Srbi sa KiM stižu u velikom broju na birališta
kosovo olnine - Copyright printsceen/kosovo online

Srbi sa Kosova i Metohije, koji od jutros u velikom broju dolaze na glasanje u centralnu Srbiju, kažu da im to nije teško palo jer se radi o nečemu što je za dobrobit Srbije prenosi Kosovo online.

Jeremija Aksentijević iz Severne Mitrovice glasao je u Raški, kaže da je organizovan autobuski prevoz i da ljudi dolaze u ogromnom broju.

 

- To je bila naša obaveza došli smo iz Kosovske Mitrovice organizovano. Bilo je gužve sa putničkim vozilima na prelazu, autobusi su puštani. Nije teško da dođemo ovde i da glasamo ako je za dobrobit Srbije i mladih pokolenja. I pešice bi došli - rekao je Aksentijević.

Dragica Ilić kaže da je došla u Rašku da glasa organizovanim prevozom u 6 sati.

 

- Teško je jer nismo kod kuće, ali za naše dobro sutra nije teško - rekla je ona.

Za sada sve protiče bez većih problema u dolasku Srba s Kosova na glasanje. Na Jarinju je povećana gužva za automobilski prelaz, ali Srbi su odlučni u nameri da obave svoju građansku dužnost.

Kako je rečeno, planirano je da se oko devet sati krene i iz Zvečana, a praktično na svakih sat vremena kretaće autobusi i iz drugih mesta sa KiM.

Za oko 100.000 birača sa područja Kosova i Metohije glasanje na izborima biće omogućeno u najbližim opštinama centralne Srbije - Tutinu, Raški, Kuršumliji i Vranju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike