Hašim Tači se predao: Sam otišao u sedište Euleksa, oglasio se i njegov sin (FOTO+VIDEO)

05.11.2020

12:05 >> 14:31

0

Autor: A. Bulatović

Specijalni sud u Hagu je potvrdio optužnicu protiv dosadašnjeg predsednika samozvanog Kosova

Hašim Tači se predao: Sam otišao u sedište Euleksa, oglasio se i njegov sin (FOTO+VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Hašim Tači je privatnim automobilom stigao u sedište Euleksa, nakon što je podneo ostavku i održao konferenciju za medije. Potom je otišao sa Bećimom Čolakuom, koji je bio šef njegovog kabineta.

Optužnicu protiv Tačija, Veseljija i devet pripadnika OVK, Specijalizovano tužilaštvo je podnelo Specijalizovanim većima tzv. Kosova 24. aprila, a rok od šest meseci za njenu potvrdu istekao je 24. oktobra.

Odluku o potvrđivanju optužnice trebalo je da donese sudija za prethodni postupak, tako da je ili potvrdi, ili vrati tužilaštvu na dopunu, ili da je odbaci.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom iz aprila terete za niz ratnih zločina na Kosovu, među kojima je i skoro 100 ubistava. Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine osoba čiji je identitet poznat, a među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici, saopštilo je ranije Specijalizovano tužilaštvo.

Podignuta optužnica protiv Veseljija, dobrovoljno putuje u Hag: “Nema razloga da se pribojavamo istine”
Potvrđena optužnica: Tači podneo ostavku, ide u Hag
Toma Fila: Veselji i Tači se doborovoljno predali da bi izbegli hapšenje
Haradinaj se oglasio posle podizanja optužnice protiv Veseljija: Zajedno u teškim vremenima, a i sada

Sin Hašima Tačija poručio je danas da je njegov otac pobedio u borbi za slobodu i da će sada voditi bitku za pravdu, prenosi Reporteri.

Endrit Tači je tako reagovao nakon što je Specijalni sud podigao optužnicu protiv njegovog oca.

– Moj otac je pobedio u borbi za slobodu. I mi smo slobodni. Takođe je vodio bitku za republiku. I postali smo država, i ostaćemo. Sada će voditi bitku za pravdu. Jer su otac, njegovi drugovi i čitav rat bili pravedni. Mnogo ćeš mi nedostajati, ali svaki dan ću slaviti sa osmehom i visoko uzdignute glave pobede sa mojom mamom, našom porodicom, prijateljima. Nestrpljivo ću čekati, iako ćes se uskoro vratiti kući – napisao je Tačijev sin u objavi na instagram-nalogu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike