Predsednik Vučić pred građanima Srbije: "Pozivam sve da izađu 3. aprila - olovkom i papirom do najubedljivije pobede!"

31.03.2022

16:24

0

Šef države bio je gost Oko magazina na RTS-u

Predsednik Vučić pred građanima Srbije: "Pozivam sve da izađu 3. aprila - olovkom i papirom do najubedljivije pobede!"
vucic rts oko2 - Copyright Printscreen/RTS/OKO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost Oko magazina na Javnom servisu.

On se obratio građanima povodom aktuelnih tema, predstojećih izbora 3. aprila, očekivanjima, utiscima iz kampanje, ali i pritiscima političkih protivnika.

Ono na šta je posebno ponosan, jeste činjenica da je kampanja prošla bez ijedne izgovorene loše reči o bilo kome drugom.

Kristofer Hil i njegov dolazak

- Danas je američki ambasador, ali i brazilski, bio moj gost i predali su akreditive. Sa Hilom je bio dobar razgovor, očekujem dobru saradnju između SAD i Srbije. Moramo da razumemo razlike koje postoje između nas. Verujem da će biti još snažnijih momenata naše bilateralne saradnje, posebno oko KiM, ali će vreme pokazati.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Razgovori Rusije i Ukrajine u Beogradu

- Zahvalan sam Sergeju Lavrovu i gospodinu Aleksandroviču što su govorili lepo o Srbiji. Garantujemo apsolutnu sigurnost za eventualne pregovore.

Kriza i uticaj na Srbiju

- Čuvamo sebe, mir, stabilnost. Da pričamo o fabrikama koje ćemo tek da gradimo, školama, bolnicama... A ne o sopstvenoj veličini i uvek da imamo neku vrstu megalomanske politike. Pametnom i mudrom politikom do napretka ekonomije, to je za ljude najvažnije. 

Sankcije Rusiji?

- Srbija je izašla sa stavom koji je bio vrlo precizan, tri dana Srbija je ćutala, iako je uvek mnogo lakše da se istrči pred rudu. Promišljeno smo reagovali, odgovorno i mudro. Da li će biti različitih pritisaka? Nesumnjivo. Srbija će u skladu sa tim i reagovati.

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Nemačka ne gaji iste stavove prema Rusiji kao Srbija, ali...

- Zavisi od Nemačke. Obostran je interes da Srbija napreduje na evropskom putu. Moramo da vodimo računa o našim interesima jer nismo članica EU. Pozicija Srbije je veoma specifična, gospođa Berbok me je saslušala, razgovor je bio fer. 

"Nismo govorili ni o kome ništa loše u kampanji"

- Najveću tremu od svih izbora imam sad, jer dosta očekujem, ovde potpuno lično učestvujem, iako sam nosilac svih naših lista. Ako niste u stanju sebi da podižete lestvicu, da od sebe tražite više, da uvek očekujete i da se borite za više, uspeh neće doći. U ovoj kampanji svi koji su dolazili na RTS na ove bezbrojne debate kojih je bilo više nego ikad, svi su vodili kampanje protiv jedne stranke i mene, a mi nismo ni o kome loše govorili. 

Printscreen/RTS/OKO
 

"Energija i strast koju smo pokazali zaslužuje poverenje"

- Novootvoreni muzeji, pozorišta, stadioni, metro u Beogradu, linijski park u Beogradu... Promenili smo lice Srbije. Energija i strast koju smo pokazali, to zaslužuje poverenje. Ja sam slušao program svih drugih, to je bio samo srednji prst i uvreda. Uprkos tome što imamo manje birača, očekujem više od dva miliona glasova, uprkos tome što smo izgubili 55 hiljada glasova na KiM.

Veliko hvala svim javnim ličnostima

- Svakako ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima, ali i sa svima drugima koji žele da učestvuju, da proširimo tu platformu. Zahvalan sam svim javnim ličnostima koje su podržale našu kampanju, rad, nove projekte, sve ono što planiramo da napravimo. Prosečna penzija će biti preko 500 evra, plata preko 1000. Oni svi znaju da smo spremni za velike stvari. 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

"Nikola Jokić je svojeručno potpisao podršku našoj kampanji"

- Svojeručno potpisao u Denveru Nikola Jokić 14.2. On je čovek koji će dati sve od sebe da igra za Srbiju. Toliko o samoizmišljotinama koje su bile ovih dana. 

Metro kao pogon za sve druge sfere života

- Metro, Banjica, Mirijevo, Makiš... To pokriva ceo grad, znači za saobraćaj, to znači za povećanje BDP-a, zapošljavanje, nove stručnjake, inženjere, IT stručnjake. To donosi snagu našoj zemlji. Više ljudi neće da slušaju pretnje, uvrede i ružne reči. Ćutali smo svi kada su pravili najprljaviji film o Ljilji Smajlović. Ali onakve filmove protiv nje, vladike Irineja, premijerke Brnabić... Moj posao je da to trpim. Zato je naša kampanja bila najčistija. Mogao bih ovde satima o njima da pričam, o svakome od njih. Ono što je važno, ponosan sam na sve napravljeno u prethodnom periodu. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Bez vanrednih parlamentarnih izbora u budućnosti

- Četiri godine neće biti parlamentarnih izbora, pet godina predsedničkih, beogradskih...

Za kraj, predsednik je poručio:

- Ne postoji veća čast, veći ponos, nego biti predsednik ove Srbije. Iskoristio bih ovo da pozovem ljude da izađu na izbore 3. aprila, to je naše demokratsko pravo i pravo da olovkom i papirom kažemo kakva je naša volja. Pozivam ljude da im ne damo da nam ugroze budućnost i za to je dovoljno samo da se izađe. Da nas ne vrate u prošlost, da možemo da razmišljamo o tome da imamo sigurnost, mir, stabilnost. Hvala svima na veličanstvenoj podršci, ljubavi i na tome što smo izdržali sve uvrede, na kraju ostaje da ih pobedimo i to najubedljivije do sad.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike