SNS aktivista napadnut u Boleču: Đilasovci pokušali da predstave da su oni napadnuti, reagovala i Ana Brnabić

27.03.2022

12:55

0

Kako se može videti i na snimcima, SNS aktivisti nisu nikoga prvi napali, šta više bili su isprovocirani

SNS aktivista napadnut u Boleču: Đilasovci pokušali da predstave da su oni napadnuti, reagovala i Ana Brnabić
Boleč 2 - Copyright TV In printscreen

Srpska napredna stranka izdala je saopštenje nakon incidenta u Boleču kada je napadnut njihov aktivista.

-Đilasovi uposlenici vide spas za sopstveni poraz na predstojećim izborima samo u nasilju, to su danas dokazali napadom na aktiviste Srpske napredne stranke u Grockoj. Upravo oni koji su pozivali na krvoproliće na ulicama, koji su pretili vešanjem, oni koji su govorili da će nakon izbora biti krvi na ulicama očigledno su danas imali generalnu probu za svoje navedene pretnje. Pristojna Srbija neće nasedati na provokacije, zato Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke apeluje na sve svoje članove i aktiviste, da ne nasedaju na provokacije, a ostale političke aktere pozivamo na fer političku borbu, navodi se u saopštenju stranke.

INFO SLUŽBA SNS
napadnuti aktivista SNS-a

 

Poverenica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Ana Brnabić izrazila je bojazan da će provokacije Đilasovih pristalica do izbornog dana biti sve učestalije i agresivnije, i još jednom pozvala članove Srpske napredne stranke da ne nasedaju na provokacije, da nastave da razgovaraju sa građanima o rezultatima, planu i programu za budućnost Srbije i Beograda.

Prema rečima Ane Brnabić oni koji su pretili rušenjem svega što je izgrađeno, sada kada su shvatili da narod to ne podržava, počeli su fizički da maltretiraju aktiviste Srpske napredne stranke.

-Izbori trećeg aprila su odlučujući, biramo između prošlosti i budućnosti, između nasilja i pristojne Srbije koja se gradi i razvija i zato još jednom pozivam sve građane da izađu na birališta i podrže politiku Aleksandra Vučića, politiku mira, stabilnosti i prosperiteta naše zemlje, poručuje se u saopštenju.

Ana Brnabić reagovala je i na Tviteru povodom incidenta koji se dogodio tokom stranačkog okupljanja u beogradskom naselju u opštini Grocka, kada su aktivisti Dragana Đilasa izazvali incident i napali aktivistu SNS.

-Molim naše članove, aktiviste i simpatizere da ne nasedaju na provokacije i ne odgovaraju na napade. Vodimo čistu kampanju, predstavljamo rezultate i planove. Oni koji obećavaju rušenje, sada pribegavaju nasilju. To pokazuje njihovu slabost i frustriranost. Dela govore! Do pobede! poručila je Ana Brnabić.

 

 

 

Naime, kako se može videti na snimcima, SNS aktivisti nisu nikoga prvi napali, šta više bili su isprovocirani. Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić pozvao je okupljene na mir i pokušao je da spreči sukob koji su izazvale pristalice Dragana Đilasa. 

- Smirite se, momci. Stanite, nema potrebe... Da ste lokalci, ne biste raditi takve stvari. Najlakše je da izazovete incident i pravite provokacije. Treba da vas bude sramota da u isto vreme dok ja govorim donosite zvučnike i da prekidate. Kad završimo naš govor, uzmite mikrofon i obratite se narodu, poručio je Pantelić.

Provokacije, međutim, nisu prestale, tako da je u jednom trenutku osim verbalnog došlo i do fizičkog obračuna, ali se srećom sve završilo bez težih posledica, zahvaljujući pre svega prisebnosti aktivista SNS koji su sve vreme pokušavali da smire situaciju. 

Današnja situacija nesumnjivo pokazuje kako bi Srbija izgledala kada bi Dragan Đilas došao na vlast.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike