Vučić u Požarevcu: "Dužni smo vam jednog velikog investitora" (FOTO)

27.03.2022

09:21 >> 09:56

0

Predsednik će u 13 časova biti u Boru

Vučić u Požarevcu: "Dužni smo vam jednog velikog investitora" (FOTO)
vucic pozarevac (1) - Copyright Printscreen/Vesti

Srpska napredna stranka održala je danas predizborni skup u Požarevcu, na kojem je govorio predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Hali Sportskog centra "Požarevac“ bila je puna građana, a na početku mitinga intonirana je himna Bože pravde.

Među prvima, prisutnima se obratila Članica SNS-a Nevena Đurić.

Printscreen/Vesti
 

- Veliko Vam hvala, predsedniče, što je zahvaljujući Vama Srbija poštovana u svetu, poštuju se naši stavovi i naš glas se čuje. Zahvaljujući Vama, vraćeno nam je pravo na samopoštovanje. Da Vam je Srbija i naš narod u srcu, to mi vidimo, a o tome najbolje i više od bilo kojih reči - dela govore - istakla je Nevena Đurić.

Glumac Lazar Ristovski pozdravio je političke odluke predsednika Srbije. 

Printscreen/Vesti
 

- Ovo je jedna od najčistijih kampanja koja je ikada vođena. Predsednik Vučić nas je učio ovih godina kako da se poštujemo, bez toga nema napretka. Poslednjih godina Vučić se sreće i druži sa državnicima celog sveta, a i to je ono što je falilo mnogim prethodnicima. Sada imamo prijatelje. On nam obezbeđuje mir i stabilnost - rekao je Ristovski.

On je u svom obraćanju naveo i da je sve veće ulaganje u kulturu pokazatelj kojim putem Srbija ide.

Nove investicije

Predsednik je u svom obraćanju naglasio u šta će sve biti uloženo u Požarevcu.

- Vi ste zaslužni za sve ono što smo za Srbiju uradili. Ovde ćemo uraditi nekoliko stvari, Požarevcu i Petrovcu smo dužni jednog velikog investitora. Ono što je važno je da ćemo u narednim godinama izgraditi brzu saobraćajnicu od auto-puta do Požarevca, idemo ka Gradištu i Golupcu, to je jako važno. Moramo da počnemo da razmišljamo da vraćamo ljude u zemlju, odavde je ogroman broj ljudi otišao, mesta su ostala prazna, moramo da razmišljamo kako da ih vratimo, a verujem da će plate ozbiljno da rastu, za zanatlije viša, za penzionere penzije 500 evra - rekao je Vučić i dodao:

- Troškovi će biti niži, plate će da rastu. Važno je da pozovemo braću i sestre da razmisle o povratku jer su potrebniji svojoj zemlji više nego ikada. Da nam pomognu da pronađemo najbolji program da se oni u svoju zemlju vrate.

Kako je predsednik najavio, za požarevačko zdravsto izdvojeno je 20 miliona evra.

- Požarevac je u prva tri grada za dobijanje velikog i važnog investitora i to će mnogo da promeni situaciju u celom Braničevskom okrugu. Pripremili smo 20 miliona evra za rekonstrukciju i izgradnju novog dela bolnice u Požarevcu. Izgradićemo zatvoreni bazen od devet miliona evra.

Takođe, biće rešen i problem vodosnabdevanja.

- Imaćete više para za ulice recimo, a mi ćemo platiti ovaj bazen od 9 miliona, najskuplji bazen za koji sam ja čuo, kao da mu vise zlatne poluge. Odobrili smo sredstva za vrtić u Malom Crniću i gledamo kako da razvijamo ceo okrug na najbolji način - kaže Vučić.

Vučić će u 13 časova govoriti na predizbornom skupu u Boru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike