Predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije (FOTO)

26.03.2022

22:11

0

Na sajmu su predstavljeni turistički potencijali Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića, Zvečana, Gračanice, Štrpca, kao i našeg Kosovskog Pomoravlja

Predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije (FOTO)
Screenshot 2022-03-26 230049 - Copyright Kancelarija za KiM printscreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju predstavila je turističku ponudu gradova i opština sa KiM na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

- Danas sam posetio štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju na Sajmu turizma i tom prilikom upoznao i čestitog domaćina Ljubišu Milosavljevića iz Leposavića koji se punih 30 godina bavi proizvodnjom meda, a njegov sin nastavlja porodičnu tradiciju i bavi se izradom domaćeg piva, napisao je na Fejsbuku direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Zahvalan sam Ljubiši i na posebnom poklonu koji mi je pripremio – teglici meda s origanom jer, kako kaže – „to je za zdravlje“, istakao je on.

- Kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju kroz projekte podrške privredi i poljoprivredi pomogli smo brojna gazdinstva i male i srednje privrednike i poljoprivrednike, a posebno je značajna podrška razvoju porodičnih manufaktura i biznis ideja. Tako snažimo naše Kosovo i Metohiju i osiguravamo naš ostanak i opstanak na Kosovu i Metohij“, istakao je Petković.

 

 

On je naveo da su na sajmu predstavljeni turistički potencijali Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića, Zvečana, Gračanice, Štrpca, kao i našeg Kosovskog Pomoravlja, kao i naše manastire, narodne igre, ali i mogućnosti aktivnog odmora kroz Via Ferratu „Berim“, prenosi Tanjug.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike