Premijerka Brnabić ponosna: Beograd domaćini prve svetske konferencije posvećene borbi protiv kovida!

26.03.2022

12:20

0

Hvala svim zdravstvenim radnicima za njihov neizmeran trud, posvećenost, energiju i snagu u borbi za svakog pacijenta. Upravo vi ste imali ključnu ulogu u toj globalnoj borbi - ističe predsednica Vlade.

Premijerka Brnabić ponosna: Beograd domaćini prve svetske konferencije posvećene borbi protiv kovida!
erwerwrwrwe - Copyright Instagram/anabrnabic

Ana Brnabić, premijerka Srbije, oglasila se putem svog zvaičnog Instagram naloga povodom  prve svetske konferencije posvećene borbi protiv kovida.

- Velika je čast što su Srbija i Beograd domaćini prve svetske konferencije posvećene borbi protiv kovida - "Multidisciplinarni naučni odgovor - kolektivno znanje za zaštitu globalnog zdravlja". Konferencija će okupiti velika imena u oblasti medicine iz celog sveta - poručila je Brnabić.

 

 

Ona dodaje da smo u borbi sa virusom kovid 19, svi zajedno učili lekcije o empatiji, solidarnosti i brizi o drugima, jer borbu sa kovidom smo mogli da dobijemo samo zajedno.

- Hvala svim zdravstvenim radnicima za njihov neizmeran trud, posvećenost, energiju i snagu u borbi za svakog pacijenta. Upravo vi ste imali ključnu ulogu u toj globalnoj borbi - ističe predsednica Vlade.

- Obaveza i odgovornost države i Vlade je bila da u pandemiji podrži sve zaposlene u zdravstvenom sistemu jer jak i stabilan zdravstveni sistem omogućava zdravstvenim radnicima da svoj posao rade na najbolji način. Ulaganja u zdravstvo nastavljamo i posle pandemije i to ostaje jedan od naših najvažnijih prioriteta - zaključuje Ana Brnabić.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike