Predsednik Vučić: Srbija ima istorijski najbolje odnose sa Mađarskom, ne smemo da zaboravimo to koliko Budimpešta brani interese Srbije

23.03.2022

22:33

0

Autor: 24sedam

"Mađarski prijatelji kada niko ne sme da podigne ni ruku ni glas stanu uz Srbiju i mi nikad to ne smemo da im zaboravimo"

Predsednik Vučić: Srbija ima istorijski najbolje odnose sa Mađarskom, ne smemo da zaboravimo to koliko Budimpešta brani interese Srbije
Arhivska fotografija - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija ima istorijski najbolje odnose sa Mađarskom, da su to komšijski i bratski odnosi i da nikada ne smemo da zaboravimo to koliko Mađarska brani interese Srbije.

On je u intervjuu za RT Vojvodine, na pitanje o narušenim srpsko mađarskim odnosima u prvoj polovini dvehiljaditih godina kao i da je to pitanje bilo internacionalizovano, rekao da je tada bilo 769 sukoba i svađa na međunacionalnoj osnovi, a danas je to manje od 11.

"Imamo najbolje komšijske i bratske odnose. Mađarski prijatelji kada niko ne sme da podigne ni ruku ni glas stanu uz Srbiju i mi nikad to ne smemo da im zaboravimo", istakao je Vucić.

On je rekao da je to veoma teško u atmosferi kada niko nista lepo ne kaže o vama u Briselu, a Mađari se jave i smeju da srčano brane interese Srbije.

"Duzni smo im, zahvalnošu i srcem verujem da cemo najbolje da im uzvratimo taj odnos i energiju koju su dali Srbiji", naveo je Vučić.

On je posebno zahvalio premijeru Viktoru Orbanu, kao i lideru SVM Ištvanu Pastoru koji je radio na pomirenju.

Mnogo je rada i truda ulozeno, a danas se vide rezultati kaze Vučić i dodaje da su se Srbija i Mađarska dogovorili i o međusobnom pomaganju ako nekome nesto zatreba, i da će Srbija to istog dana učiniti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike