"Ugostio sam dragog prijatelja" Vučić sa Orbanom na doručku pre otvaranja deonice brze pruge (FOTO)

19.03.2022

08:26

0

Pree zajedničke vožnje brzim vozom i puštanja u saobraćaj deonice pruge Beograd – Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd – Budimpešta, sastali su se Vučić i Orban

"Ugostio sam dragog prijatelja" Vučić sa Orbanom na doručku pre otvaranja deonice brze pruge (FOTO)
Aleksandar Vučić, Viktor Orban - Copyright Printscreen/Instgram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

- Ugostio sam dragog prijatelja @orbanviktor na doručku pre zajedničke vožnje brzim vozom i puštanja u saobraćaj deonice pruge Beograd – Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd – Budimpešta. Da što češće odlazimo u prelepu Budimpeštu, i da vas ugostimo u prelepoj Subotici, Novom Sadu i Beogradu - napisano je na Instagram stranici predsednika u opisu fotografije. 

Deonica pruge Beograd-Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd-Budimpešta, biće danas puštena u saobraćaj. Otvaranju pruge će prisustvovati predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dan kasnije i prvi putnici voziće se najsavremenijim vozovima u regionu.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Beograd-Budimpešta počeli su 2017. godine - 138 godina od puštanja prve pruge u Srbiji i gotovo pola veka od puštanja pruge Beograd-Bar.

Izgradnja železnice za velike brzine predstavlja najveći investicioni i infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope. Kada zajednički projekat Srbije, Mađarske i Kine bude završen, od Beograda do Budimpešte putovaće se za manje od tri sata.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike