Dijalog sa Beogradom će biti nastavljen, Hoti će ignorisati zahtev o njegovom obustavljanju

07.11.2020

14:57 >> 14:00

0

Badžaku Idrizi reagovala na zahtev za obustavljenjem dijaloga koji je dan ranije podnela Alijansa za budućnost Kosova

Dijalog sa Beogradom će biti nastavljen, Hoti će ignorisati zahtev o njegovom obustavljanju
Copyright Youtube-printscreen

Premijer Avdulah Hoti ignorisaće zahtev za obustavljanjem dijaloga sa Beogradom, potvrdila je politička savetnica premijera Hotija, Antigona Badžaku Idrizi.

Dijalog će biti nastavljen, rekla je Badžaku Idrizi, reagujući na zahtev za obustavljenjem dijaloga koji je dan ranije podnela Alijansa za budućnost Kosova, druga stranka po broju poslanika u vladajućoj koaliciji.

-U dijalogu između Kosova i Srbije, koji se odvija u Briselu uz posredovanje Evropske unije, Republika Kosovo učestvuje u ostvarivanju svojih interesa, a ne interesa Srbije. Premijer Avdulah Hoti ocenjuje da Vlada Republike Kosovo nema razloga da obustavi saradnju sa institucijama Evropske unije, navela je Badžaku Idrizi za Kohu, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je dodala da će premijer “marljivo i pošteno raditi na ispunjavanju svojih ustavnih obaveza i odgovornosti”, a da će vlada sarađivati sa svim nosiocima institucija i međunarodnim partnerima.

Badžaku Idrizi je naglasila da vlada ne bi trebalo da se meša u poslove Specijalnog suda, niti da komentariše optužbe.

-Premijer Hoti insistira na primeni principa poštovanja podele vlasti kao i da se ne komentarišu odluke pravosudnih institucija. Premijer očekuje da svi nastave da pokazuju visoku političku kulturu, jer je Kosovo slobodna zemlja koja veruje u pravdu, zaključila je Badžaku Idrizi.

Ministar pravde Seljim Seljimi je na današnjem sastanku Vlade ponovio zahtev svoje stranke da se zaustavi dijalog, povezujući ga sa optužnicom koju je prethodni dan objavio Specijalni sud, koja predsednika Hašima Tačija čini odgovornim za ratne zločine, kao i dvojicu bivših predsednika parlamenta Jakupa Krasnićija i Kadrija Veseljija i šefa poslaničke grupe Samoopredeljenja Redžepa Seljimija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike