Predsednik Vučić: Strogo ćemo kažnjavati sve koji idu na ratište u Ukrajinu

11.03.2022

15:21

0

U krivičnom zakonu Srbije kažnjivo je učestvovanje u bilo kakvim sukobima koji ne znače odbranu teritorijalnog integriteta Srbije

Predsednik Vučić: Strogo ćemo kažnjavati sve koji idu na ratište u Ukrajinu
Tan2022-3-11_15744573_1 - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija strogo kažnjavati sve svoje građane koji idu da ratuju u Ukrajini i da će to u krivičnom zakonu biti i pojačano.

Vučić je na pitanje novininara da prokomentariše to što su i Putin i Zelenski pozvali dobrovoljce da se bore u Ukrajini i kakav je stav Srbije po ovom pitanju, rekao:

- Što se tiče dobrovoljaca pošto su obe strane pozivale dobrovoljce, u krivičnom zakonu Srbije - i to ćemo da pojačamo, kažnjivo je učestvovanje u bilo kakvim sukobima koji ne znače odbranu teritorijalnog integriteta Srbije. I sve one koji misle da treba da učestvuju u nekim ratovima, mi ćemo veoma strogo da kažnjavamo u skladu sa zakonima i Ustavom, poručio je Vučić.

Istakao je da je veoma zadovoljan zbog prilike da iznese pred šeficom nemačke diplomatije stavove Srbije.

- U ovo današnje vreme malo ko želi bilo koga da čuje osim sebe. Hvala Berbok što je htela da čuje naše stavove. Što se tiče nas, čuvaćemo mir i stabilnost u regionu i uvek poštovati norme međunarodnog javnog prava i razume se štiti svoje državne i nacionalne interese, baš onako kako to i svi drugi rade, poručio je Vučić. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike