Petković: "Niko nema prava da zabrani Srbima sa KiM da glasaju"

12.03.2022

13:30

0

"Naš narod ima pravo da odluči o budućnosti života i svega onoga što je važno i što donose politički proces", istakao je direktor kancelarije za KiM

Petković: "Niko nema prava da zabrani Srbima sa KiM da glasaju"
Petar Petković - Copyright printscreen/instagram/petarpetkovic.kim

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković naglaio je, prilikom posete opštini Zubin potok, da je apsolutno važno da Srbi ostvare glasačko pravo 3. aprila.

- To je pre svega zatev srpskog naroda koji želi da se izjasni i niko nema prava da zabrani Srbima da glasaju, pitanje glasanja je osnovno ljudsko pravo i za to ljudsko pravo ćemo se i te kako boriti na Kosovu i Metohhiji da naš narod ima pravo da odluči o budućnosti života i svega onoga što je važno i što donose politički procesi.To da izbori treba da se održe su potvrdili i predstavnici Kvinte i EU jer je reč o jednom najnormalnijem demokratskom procesu da Srbi treba da glasaju ovde na Kosovu i Metoiji - istakao je Petkovć.

Na poruke koje ovih dana stižu iz Prištine, jasno odgovara "poruke pretnje iz Prištine slušamo ne samo poslednjih dana, već i mesecima i godinama".

 

- Mi pozivamo na mir i stabilnost, moramo da živimo jedni sa drugima, jedni pored drugih, da živimo u miru, a mi pre svega da vidimo kako ćemo u vremenu krize i nestabilnosti da budemo na usluzi našim građanima - odgovorio je Petković.

Na sastanku sa političkim predstavnicima Srba sa KiM odnosno Srpske liste, govorilo se o nastavku projekta Vlade Srbije na KiM, u smislu osnaživanja privrede, poljoprivrede i drugih segmenata života u cilju opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM.

- Evo sada u opštini Zubin Poto radimo pet novih zgrada od stotinu stanova, imamo Simpo za koji je Vlada Republike Srbije izdvojila preko 150 miliona dinara dok je u Jumkosu uloženo 70 miliona dinara de su upošljene još 22 radnice - istakao je Petković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike