Petković reagovao na pretnje: Dok se Prištini pričinjavaju bombarderi, Beograd će da čuva mir i stabilnost

10.03.2022

10:54

0

Petković je na Tviteru naveo da, u momentu kada se ceo svet suočava sa nezapamćenom krizom, albanski političari nastavljaju sa pretnjama

Petković reagovao na pretnje: Dok se Prištini pričinjavaju bombarderi, Beograd će da čuva mir i stabilnost
Petar Petković Kancelarija za KiM - Copyright Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je danas na izjavu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da bi Beograd bio bombardovan ukoliko bi srpski vojnici ušli na teritoriju Kosova i Metohije.

On je poručio da je albanskim političarima bolje da rešavaju probleme u albanskim sredinama na KiM, umesto što prete.

 

 

Petković je na Tviteru naveo da, u momentu kada se ceo svet suočava sa nezapamćenom krizom, albanski političari nastavljaju sa pretnjama i poručio da će, dok se Haradinaju, Kurtiju i ostalima u Prištini pričinjavaju bombarderi, Beograd da čuva mir i stabilnost.

“Molimo ih da ne prete sukobima, nego da vide kako će u albanskim sredinama da reše nestašicu nafte, brašna i osnovnih životnih namirnica”, poručio je Petković.

Prethodno je i bivši premijer Kosova i član Demokratskog saveza Kosova, Avdulah Hoti, rekao da Srbija nije promenila svoj pristup, da se njeno mešanje u život Srba na Kosovu nastavlja i da su ilegalne strukture ponovo aktivirane, prenosi Reporteri. Hoti je dalje kritikovao Evropsku uniju rekavši da nastavlja svoj pristup dijalogu sa "konstruktivnom dvosmislenošću".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike