Blokadom protiv izdaje izborne volje građana: Blokirane saobraćajnice širom Crne Gore! Incident u Pljevljima! (VIDEO)

24.02.2022

18:20

0

"Naši aktivisti će blokirati i poslati poruku da ne pristajemo na izdaju i prevaru"

Blokadom protiv izdaje izborne volje građana: Blokirane saobraćajnice širom Crne Gore! Incident u Pljevljima! (VIDEO)
RTCG - Copyright Printscreen/YouTube/RTCG

Demokratski front (DF) danas je , u 18.30 sati, blokirao 17 saobraćajnica širom Crne Gore u znak protesta zbog najavljenog formiranja manjinske vlade i, kako su rekli lideri tog političkog saveza, prekrajanja izborne volje građana.

U Podgorici su blokirana pasarela u naselju Zlatica i kružni tok na Cetinjskom putu.

Podsetimo, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je na konferenciji za novinare da će blokirati 17 saobraćajnica, izvan gradskih jezgara.

- Naši aktivisti će blokirati i poslati poruku da ne pristajemo na izdaju i prevaru i tražimo rešenje da parlamentarna većina pronađe formulu da se ne izda volja građana“, kazao je Mandić.

Protest u Podgorici otpočet je puštanjem pesme „Veseli se srpski rode“ od Danice Crnogorčević. Na protestu je i lider DNP Milan Knežević i Peđa Bulativić, prenosi IN4S.

Mandić: Poručujemo predsedniku da se ne igra sa Crnom Gorom

- Više od 11 hiljada aktivista na 17 tačaka. Ideja blokade je bila da opomenemo sve ljude, političare koji su sa nama odneli veliku pobedu 30. avgusta, da ne idu stranputicom i ne izdaju pobedu i ne prave paktove sa DPS-om. Ne bi dobro bilo da neko pomisli da može da ukrade pobedu. Poručujemo predsedniku koji ima nameru da sutra da mandat nekome ko bi preko njega uveo svoju partiju, da se ne igra sa Crnom Gorom. Mi smo večeras na ulicama ali imamo još jednu veliku moć. Čovek iz DF-a, Strahinja Bulajić, iskoristiće sve što mu stoji na raspolaganju da omogući parlamentarnoj većini da ona konstituiše novu Vladu i neće dozvoliti DPS-u da nas prevari kazao je Andrija Mandić.

Knežević: DF ostaje na braniku odbrane pobjede od 30. avgusta
Večeras pred vama potpuno slobodno saopštavam da svi građani u Crnoj Gori neće dozvoliti da zajedno sa DPS-om bace kroz koruptivne kanale. Mi imamo obavezu da branimo Crnu Goru kao što su je branili naši preci. Veoma je važno da DF niko ne proziva, da nas niko ne začikava i saopštava da je u rukama Strahinje Bulaića moć da se ne zakaže Skupština. Sad vam saopštavam: Demokratski front će iskoristiti tu moć. DF ostaje na braniku odbrane pobede od 30. avgusta. Za razliku od drugih mi nismo izdali, ostali smo ono što jesmo, vernici SPC. Posle ove blokade Crne Gore, nastupa večeras i blokada Skupštine. Pozivamo naše kolege iz parlamentarne većine da se vrate, da se dogovorimo i sačuvamo izbornu volju“, poručio je između ostalog Milan Knežević.

U Nikšiću su na Trgu Šaka Petrovića  okupile pristalice Demokratskog fronta.

Poslanik Maksim Vučinić i predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević prisutni su među grupom građana koja je okupljena u Nikšiću.

U Nikšiću je organizovana i spektakularna bakljada, a okupljeni narod kliče Srbiji, Kosmetu i Rusiji.

 

Incident u Pljevljima

Krenule su večeras i auto kolone u Pljevljima prema Bijelom Polju, ali je došlo i do incidenta.

Naime, kako In4S saznaje, auto podgoričkih tablica pokušao da probije blokadu. To mu nije dozvoljeno a vozač  je izašao iz auta sa namerom fizički da se obračuna sa ljudima koji su blokirali raskrsnicu kod Eko pumpe u Pljevljima. Teže posledice sprečilo je nekoliko momaka. Besni vozač se tada udaljio od mesta događaja.

Blokade su najavljene i u drugim gradovima širom Crne Gore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/In4s

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike