Lajčak o dijalogu, Kurti o priznanju nezavisnosti: Susret pred novi sastanak u Briselu

19.02.2022

13:40

0

Radne grupe Beograda i Prištine sastaće se ovog meseca u Briselu

Lajčak o dijalogu, Kurti o priznanju nezavisnosti: Susret pred novi sastanak u Briselu
Lajčak Kurti Twitter - Copyright Twitter/MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se danas sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem sa kojim je razgovarao o narednim koracima u dijalogu Beograda i Prištine na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Lajčak je na svom Tviter nalogu napisao da mu je drago što je započeo dan sastankom sa Kurtijem tamo gde su se prvi put sreli pre dve godine.

 

 

"Imali smo detaljan i konkretan razgovor o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji sa Srbijom uoči sastanaka u utorak sa glavnim pregovaračima obe strane", naveo je Lajčak.

Premijer privremenih institucija u Prištini, Aljbin Kurti, nakon sastank sa Lajčakom saopštio je da su razmotrili različite aspekte dijaloga dve strane.

"Pravno obavezujući sporazum o punoj normalizaciji odnosa fokusiran na uzajamno priznanje je demokratsko, mirno i evropsko rešenje", napisao je Kurti na Tviteru povodom razgovora sa Lajčakom.

Podsetimo, radne grupe Beograda i Prištine sastaće se ovog meseca u Briselu, pred istek važenja šestomesečnog dogovora dve strane o nalepnicama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike