Petković: Ponoš u Prištini rado viđen gost, nije smeo da spomene napade na Srbe

15.02.2022

17:41

0

Sam slikao tokom svoje ekskurzije, jer nije imao niko od Srba da ga dočeka

Petković: Ponoš u Prištini rado viđen gost, nije smeo da spomene napade na Srbe
narodna_stranka_kzn_28092021_0028 - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

NATO predsednički kandidat Zdravko Ponoš danas je najdirektnije pokazao da nema podršku Srba sa Kosova i Metohije, ali da ga zato premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svesrdno podržava, saopštio je član Predsedništva SNS Petar Petković povodom današnje posete predsedničkog kandidata dela opozicije Zdravka Ponoša KiM.

- Kako to da je za vlasti u Prištini Ponoš rado viđen gost koga ne zaustavljaju i ko se kao na ekskurziji šetka po Kosovu i Metohiji? Očigledno u Kurtijevoj podršci leži činjenica da Ponoš tokom svoje ekskurzije nije smeo da pomene ni spaljenu Bogosloviju u Prizrenu, ni 40.000 proteranih Srba iz Prištine ni skoro 150 etnički motivisanih napada na Srbe na KiM od dolaska Kurtija na vlast, da se slučajno ne zameri svom mentoru i zapadnim ambasadama, poručio je u saopštenju Petković.

Petković dodaje da je jedno sigurno, a to je da se Ponoš Kosova i Metohije setio samo u predizbornoj kampanji kada na muci srpskog naroda iz pokrajine treba da sakupi neki jeftini politički poen, a da nije kampanje ne bi im ni imena pomenuo.

- U tome leži i razlog što se sam slikao tokom svoje ekskurzije, jer nije imao niko od Srba da ga dočeka, kaže Petković, koji je i direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

S druge strane, ističe Petković, Srbi sa KiM odlično znaju da se jedinopredsednik Aleksandar Vučić svakodnevno bori za njihove interese, da zahvaljujući njegovoj podršci mi danas ulažemo milione u nove vrtiće, puteve, bolnice na KiM, a da su ih Ponoš, Ðilas, Tadić i Jeremić prodali kada im je bilo najteže.

Ponoš je danas boravio na Kosovu i Metohiji i tom prilikom obišao crkve i manastire u Prištini i u Prizrenu, čime je zvanično započeo svoju kampanju za predsednika Srbije..

Njegovu kandidaturu najpre je podržala Stranka slobode i pravde, nakon čega se pridružio i ostatak koalicije „Ujedinjena Srbija" - Narodna stranka, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike