Vučević: Za manje od mesec dana nemoguće postaje stvarnost (FOTO/VIDEO)

17.02.2022

15:12

0

Autor: 24sedam

U toku su, dodaje, i obimni radovi na rekonstrukciji i ulepšavanju novosadske stare dame - Glavne železnicke stanice na Bulevaru Jaše Tomića

Vučević: Za manje od mesec dana nemoguće postaje stvarnost (FOTO/VIDEO)
vucevic - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

 Gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević poručio je danas da će vožnja brzom prugom od 200 kilometara na sat na liniji Beograd - Novi Sad, mnogo značiti i stanovnicima dva grada, ali i celoj zemlji.

- Za manje od 30 minuta spektakularne vožnje novim 'Stadler Kis s' vozom sam u društvu predsednika Aleksandra Vučića i Gerharda Šredera, bivšeg kancelara SR Nemacke, 'doleteo' od stanice 'Beograd centar' do stanice 'Petrovaradin', napisao je Vučević na svom instagram profilu.

Kako je dodao, brza i udobna vožnja je dokaz koliko će ta linija značiti žiteljima dva najveća grada u Srbiji, samim tim i celoj zemlji.

Naveo je da je Grad Novi Sad na stanici u Petrovaradinu izgradio nadstrešnicu sa nazivom stanice, asfaltirao prilaznu ulicu počev od glavne i sve prilazne pešačke staze, postavio jarbole sa zastavama, na kružnom toku ispred objekta postavio rasvetu, kompletan mobilijar u vidu klupi, korpi za smeće, žardinjera i stajališta za bickla, potom zastave na objektu, a brendirao je objekat sa piktogramima, postavio led pano sa oznakom za brzi kolovoz, kompletan prostor ozelenio i zasadio ukrasno šiblje i stabla.

 

 

U toku su, dodaje, i obimni radovi na rekonstrukciji i ulepšavanju novosadske stare dame - Glavne železnicke stanice na Bulevaru Jaše Tomića, koja ce u potpuno novom i savremenom ruhu uskoro dočekati prvi brzi voz.

 

 

- Sugrađani, za manje od mesec dana ono što je delovalo nemoguće će postati stvarnost, malo je reći da sam oduševljen doživljenim, dodao je Vučević, koji je podelio snimak i fotografije sa promotivne vožnje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike