"Obavestićemo Lajčaka o napadu na Srbe": Kancelarija za KiM ogorčena, traži hitne reakcije nadležnih zbog napada na Srbe

15.02.2022

07:12

0

Sinoćni napad izazvao je ogromnu strepnju među preostalim Srbima u Starom Gracku

"Obavestićemo Lajčaka o napadu na Srbe": Kancelarija za KiM ogorčena, traži hitne reakcije nadležnih zbog napada na Srbe
profimedia-0644372520 - Copyright Profimedia

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da će obavestiti specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine o sinoćnjem etnički motivisanom napadu na dvoje maloletnih Srba u Satarom Gracku nadomak Lipljana.

- Zahtevamo da se napadač otkrije u najkraćem mogućem roku i adekvatno sankcioniše, jer samo to može donekle umiriti Srbe koji su ostali da žive u ovom mučeničkom mestu - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Narastajući talas nasilja prema Srbima i srpskim svetinjama na KiM u direktnoj je vezi sa antisrpskom retorikom i antisrpskim delovanjem vlasti u Prištini i krajnje je vreme da međunarodna zajednica takvom delovanju i albanskim ekstremistima stane na put, navode iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se podseća da se sinoć u Starom Gracku dogodio novi etnički motivisani napad na dvoje maloletnih Srba, kada su bez ikakvog povoda napadnuti Sanja D. i Veljko T. što je unelo ogroman strah i uznemirenost među preostale Srbe u ovom selu nadomak Lipljana.

Sanja D. i Veljko T. presretnuti su sinoć tokom šetnje, kada je iz taksija izašao nepoznati muškarac, počeo da trči za njima i viče na albanskom.

Oni su u poslednjem trenutku uspeli da se sakriju u obližnju kuću i pozovu pomoć, dok je napadač nastavio da lupa po prozoru i vratima.

Mladić i devojka večeras su dali izjavu u policiji, a njih je obišao i predsednik privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović.

- Sinoćni napad izazvao je ogromnu strepnju među preostalim Srbima u Starom Gracku, u kom nikada nisu zarasle rane nakon stravičnog masakra 14 žetelaca - dodaju iz Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike