"Srbima i Mađarima je samo nebo granica": Vučević se sastao sa Ištvanom Pastorom! (FOTO)

11.02.2022

17:21

0

Odnosi Srbije i Mađarske napreduju gotovo svakodnevno, sastanci na najvišem nivou postavljaju nove temelje saradnje između naših država

"Srbima i Mađarima je samo nebo granica": Vučević se sastao sa Ištvanom Pastorom! (FOTO)
Miloš Vučević, Ištvan Pastor - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom. Tema njihovog razgovora bili su dobri odnosi Srbije i Mađarske i strateško savezništvo.

- Odnosi Srbije i Mađarske napreduju gotovo svakodnevno, sastanci na najvišem nivou postavljaju nove temelje saradnje između naših država, a most koji nas najbolje povezuje smo upravo mi - komšije i prijatelji, Novosađani i Vojvođani, Srbi i Mađari - naveo je Vučević na Instargamu osvrćući se na odnose prijateljskih zemalja.

 

 

Kako je dodao sa gospodinom Ištvanom Pastorom, predsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i liderom SVM-a se dotakao upravo ovih tema, ali i mnogih drugih, jer kao nosioci visokih javnih funkcija upućeni su jedni na druge.

- Iskoristili smo ovaj sastanak da razmenimo iskustva i predloge kako da saradnju "dignemo" i dodatno produbimo, što važi i za naše dve partije. Partnerstvo je sa naše strane već preraslo u strateško savezništvo, a godine koje dolaze će tek pokazati sve benefite dobrih odnosa naša dva ponosna naroda kojima je, bez preterivanja, samo nebo granica - naveo je Vučević.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa predsednikom SVM Ištvanom Pastorom.

- Ponosan na prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom i rezultate koje smo zajedno postigli. Sa predsednikom SVM danas sam razgovarao o velikim i važnim projektima za Vojvodinu i Srbiju i dogovorili smo ogromna ulaganja u Palićko jezero, na radost svih građana naše zemlje. Srpsko - mađarsko prijateljstvo i partnerstvo je temelj naših današnjih uspeha, ali i napretka u budućnosti - napisao je na Instagramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike