Gradonačelnik Novog Sada sa ambasadorom Slovačke razgovarao o budućoj saradnji (FOTO)

09.02.2022

16:28

0

Autor: 24sedam

Odnosi Srbije i Republike Slovačke su tradicionalno stabilni i prijateljski

Gradonačelnik Novog Sada sa ambasadorom Slovačke razgovarao o budućoj saradnji (FOTO)
Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačalnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Slovačke Republike u Republici Srbiji NJ.E. Fedorom Rosohom u Gradskoj kući.

Zvaničnici su ocenili da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, a Vučević je još jednom zahvalio na podršci koju je Slovačka Republika pružila Novom Sadu u borbi sa epidemijom virusa Korona.

Vučević je rekao da je slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine, te da Novi Sad kao harmonična multinacionalna zajednica, pruža punu podršku negovanju kulture i identiteta Slovaka.

Odnosi Srbije i Republike Slovačke su tradicionalno stabilni  i prijateljski što omogućava da se na nivou lokalnih samouprava realizuju dobri zajednički projekti, a posebno na polju privrede, rečeno je na sastanku. Gradonačelnik Miloš Vučević i ambasador Rosoha izrazili su spremnost da sa svojih pozicija doprinesu povezivanju kompanija i ekonomskoj razmeni. 

 

 

Ambasador Rosoha čestitao je Novom Sadu preuzimanje titule Evropske prestonice kulture, a sagovornici su konstatovali da će ove godine Novi Sad biti stožer kulturne saradnje evropskih gradova što će doprineti i turizmu i ekonomiji.

Ambasador je takođe najavio učešće umetnika iz Slovačke u programima Evropske prestonice kulture. On je rekao da će naredne nedelje u KC ''Svilara'' biti otvorena izložba umetnika jedinstvenog u svetu koji radi sa staklom, a koji je poreklom Slovak, te da će i folklorni ansambl iz Slovačke nastupiti u Novom Sadu na leto 2022. godine.  

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti