Ana Brnabić: Saradnjom u regionu do ekonomskog napretka Zapadnog Balkana

08.02.2022

16:24

0

Velike mogućnosti za saradnju Zapadnog Balkana premijerka je prepoznala i u sprovođenju Zelene agende i razvoju investicija koje će omogućiti zelenu tranziciju u regionu

Ana Brnabić: Saradnjom u regionu do ekonomskog napretka Zapadnog Balkana
Tan2021-11-26_183923734_13 (1) - Copyright Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom da je saradnja u regionu, kao i sa svim partnerima koji doprinose toj saradnji, strateško opredeljenje Srbije s ciljem postizanja stabilnosti, ekonomskog napretka i prosperiteta Zapadnog Balkana.

Predsednica Vlade istakla je da su članstvo u Evropskoj uniji i stabilan, ekonomski jak i dobro povezan region prioriteti Srbije. Navela je da je dobrim ekonomskim rezultatima i stabilnošću postignutom reformama, uz kontinuirano ulaganje u infrastrukturne projekte i privlačenje stranih investicija, Srbija pokazala da je na dobrom putu, ali da je izgradnja poverenja i čvršće povezivanje kroz regionalne projekte put za prosperitetan i jak region u Evropskoj uniji.

Velike mogućnosti za saradnju Zapadnog Balkana premijerka je prepoznala i u sprovođenju Zelene agende i razvoju investicija koje će omogućiti zelenu tranziciju u regionu.

Pič je istakao da je britanska vlada posvećena napretku Zapadnog Balkana i podršci evropskim integracijama regiona, što bi, kako je objasnio, omogućilo i stvaranje prosperitetnijeg okruženja za ostanak mladih i budućih generacija.

Premijerka je zahvalila britanskoj vladi koja je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, koji su finansirani kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji. Ocenjujući da je reforma obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Srbije, Brnabićeva je podvukla i značaj trogodišnjeg programa „Škole za 21. vek“ koji, zahvaljujući investicijama britanske vlade, realizuje Britanski savet.

Brnabićeva je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost naše dece i odličan primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dveju država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike