Brnabić i Aleksandrovič: Nastavak jačanja odnosa dve zemlje

04.02.2022

15:55

0

Premijerka je danas primila u posetu odlazećeg ambasadora Ukrajine

Brnabić i Aleksandrovič: Nastavak jačanja odnosa dve zemlje
Tan2022-1-25_154716697_0a - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC

Premijerka Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine u Srbiji Oleksandra Aleksandroviča i zahvalila mu na predanom radu i ličnom doprinosu učvršćivanju veza dve države tokom mandata.


Brnabić je istakla da će Srbija nastaviti da investira u produbljivanje saradnje i jačanje bilateralnih odnosa dve zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je istakla zainteresovanost srpske strane za razvoj i dodatno produbljivanje trgovinsko-ekonomske saradnje sa Ukrajinom.

Odlazeći ambasador Ukrajine čestitao je Srbiji na očuvanju ekonomije i obezbeđivanju privrednog rasta za vreme teške pandemijske situacije, ali i dobroj organizaciji mera u cilju zaštite od korona virusa i socijalnoj zaštiti njenih građana.

Imajući u vidu da su obe zemlje na putu evropskih integracija, ukrajinski ambasador je istakao da bi intenzivnija saradnja i razmena iskustava u ovoj oblasti bila od velikog značaja i za Srbiju i za Ukrajinu.

Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadru Ukrajine na ličnom zalaganju u produbljivanju bilateralnih odnosa i poželela mu puno uspeha u ličnom životu i budućem profesionalnom angažovanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike