Đilasu ni opozicija ne veruje: Optužuju ga za bahatost, napuštaju koalicije

06.02.2022

11:47

0

Sukob unutar ovog dela opozicije, koji sebe voli da predstavlja kao glavnu, se ne zaustavlja

Đilasu ni opozicija ne veruje: Optužuju ga za bahatost, napuštaju koalicije
Dragan Đilas - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

Savet Skupštine slobodne Srbije najavio je izlazak iz koalicije formirane oko Stranke slobode i pravde, Narodne i Demokratske stranke, a pismo koje su uputili članstvu pokazuje da je razlog upravo lider SSP Dragan Đilas i činjenica da mu ne veruju. 

U pismu je otkriveno da je Đilas čak zapretio rasturanjem opozicije ako se ne prihvati njegov ultimatum da Zdravko Ponoš bude predsednički kandidat. Nakon odluke Skupštine slobodne Srbije da istupi iz koalicije, u medijima pod kontrolom Đilasa pokrenuta je prava hajka protiv SSS gde ih predstavljaju kao pohlepne i stare.

Naravno, ovde se sukob unutar ovog dela opozicije, koji sebe voli da predstavlja kao glavnu, ne zaustavlja.

Biljana Stojković poručila je na Tviteru da ljudima u Skupštini slobodne Srbije nije do Đilasovih fotelja.

I u pismu upućenom članovima jasno je navedeno da je razlog prekida saradnje Đilasova bahatost, ponižavanje i laganje. 

- Istraživanja su pokazala da niti je Marinika niti je Ponoš osoba s najvećim rejtingom. Odluka Đilasa i kršenje dogovora u SSS je doživljena kao kršenje svih procedura i dogovora, ponižavanje Narodne stranke, Demokratske stranke i svih ostalih učesnika, napisali su navodeći otvoreno da u Đilasa nemaju poverenja.

Očigledno je da samozvani lider opozicije "gazi" sve pred sobom kako bi ostvario cilj, te da mu nije dovoljno "samo" vređati žitelje Marinkove bare i Borče premeštanjem spomenika Stefanu Nemanji u taj deo grada, što njegov kandidat za gradonačelnika zdušno podržava, već vređa i Srbe iz Republike Srpske zaboravivši da svi državljani Srbije, ma gde živeli, imaju pravo glasa na izborima i pitaju se kakvu vlast žele... Očigledno je da bolje mišljenje nema ni o sopstvenim koalicionim partnerima. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike