Poslanici traže podatke o uništavanju Vojske Srbije u vreme Zdravka Ponoša

03.02.2022

10:51

0

Mrdić je zatražio od nadležnih da iznesu konkretne podatke

Poslanici traže podatke o uništavanju Vojske Srbije u vreme Zdravka Ponoša
Tan2022-1-11_112126210_0 - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Današnju sednicu poslanici su započeli postavljanjem pitanja, pa je tako poslanik SNS Uglješa Mrdić pozvao nadležne organe da saopšte konkretne podatke o “uništavanju vojske dok je Zdravko Ponoš bio načelnik generalštaba”, dok je Vesna Ivković iz SPS pitala mogu li se lekari preminuli od kovida 19 posthumno odlikovati.

Mrdić je zatražio od nadležnih da iznesu konkretne podatke kako je vojska spasena od 2012.godine do danas, kako bi, kaže, građani jasno videli podatke na koji način je došlo do napretka i kada je reč o podizanju standarda zaposlenih, nabavci vojne opreme i jačanju vojske uopšte.

Pozvao je nadležne da saopšte podatke i u vezi sa, kako je rekao, delovanjem Zdravka Ponoša - u smislu kako je hteo da upravlja vojskom, zatim po pitanju ilegalnog prisluškivanja vojnog vrha Srbije.

Naveo je da je “Ðilasov kandidat za predsednika suinvestitor zgrade na Vračaru” i zbog toga traži od nadležnih da provere poreklo njegovog novca.

Zatražio je i informaciju kako je “Dragan Šolak stekao stotine milone evra”.

Navodeći da je kandidat opozicije za gradonačelnika Vladeta Janković rekao da želi da sruši ili premesti spomenik Stefanu Nemanji, Mrdić je kazao da to samo potvrđuje da je, kako je rekao, njihova politika “uruši i sruši”, a politika SNS izgradnja, sloga, ujedinjenje i interes Srbije.

Vesna Ivković iz SPS pored toga što je pitala mogu li se lekari preminuli od kovida posthumno odlikovati, zanimalo je i da li lekarima ta bolesti može da se prizna kao profesionalna bolest, te da li mogu dobiti status službenog lica kako bi bili zaštićeni na random mestu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike