Đilas i Marinika ukrali ime humanitarcima! Oštra reakcija zbog krađe intelektualne svojine: "Sram vas bilo! Niste dostojni tog imena!"

02.02.2022

21:00

0

Centar za koordinaciju „Ujedinjena Srbija“ oglasio se saopštenjem i najoštrije osudilo potez opozicije

Đilas i Marinika ukrali ime humanitarcima! Oštra reakcija zbog krađe intelektualne svojine: "Sram vas bilo! Niste dostojni tog imena!"
Ilustracija - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Povodom najave da će se stranke opozicije DS, SSP, NS, PSG, PSS i drugi na budućim aprilskim izborima pojaviti kao koalicija pod nazivom „Ujedinjena Srbija“, na čelu sa Marinikom Tepić, Udruženje Centar za koordinaciju „Ujedinjena Srbija“ se oglasilo saopštenjem i najoštrije osudilo potez opozicije i brutalnu, bezobzirnu krađu intelektualnih prava, jer je poznato da ova humanitarna i omladinska organizacija postoji već 14 godina.

Saopštenje Centra za koordinaciju „Ujedinjena Srbija“ prenosimo u celosti:

Omladinska organizacija Centar za koordinaciju „Ujedinjena Srbija" je neprofitna, nestranačka, humanitarna organizacija potekla sa Univerziteta u Beogradu 2008. godine, a povod za naše okupljanje bila je pomoć i podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji posle nelegalnog, jednostranog, zločinačkog čina proglašenja nekakve kvazidržave „Kosova“ pod patronatom i dirigentskom palicom mnogih obaveštajnih službi koje su u svemu ovome videle, dabome, svoje interese.

Tokom14 godina uspešnog rada organizovali smo veliki broj seminara, treninga, letnjih kampova, humanitarnih događaja i radionica edukativnog, ekološkog i sportsko-rekreativnog karaktera za više hiljada studenata i srednjoškolaca.

Neki od najpopularnijih projekata su: "Kosovo i Metohija je duša Srbije", „Forum mladih lidera", projekat „Mlada Družina", „Forum Vlasina", „Znanjem do pobede", „Najlepše srpske reči se pišu ćirilicom", „Budi heroj novog doba", „Snaga mladih lidera" i mnogi drugi.

Kao što vidite, draga braćo i sestre, naša organizacija je potekla iz najčistijih pobuda i najuzvišenije ideje i misije, a ugledajući se na svetosavki put da mirimo, pomažemo, bodrimo, širimo ljubav, slogu da potiremo veštački nametnute podele u našem društvu, gde smo za ovih 14 godina iznedrili mnogobrojne rodoljubive projekte i akcije.

 

U vremenu koji obiluje mnogim krizama, tačnije krizama na svim nivoima, kako kod pojedinca, tako i uopšte celokupnog društva, izražavamo veliku zabrinutost da je na delu u opozicionom  spektru srpskog društva očigledna kriza ideja, a naposletku i kriza identiteta. Čini se da je opozicija konačno shvatila da u Srbiji nikada neće proći njihova demagoška retorika da su Srbi genocidan narod i da ih treba što više kazniti tako što će na silu uz pomoć stranih mentora ugraditi gubitnički identitet, pa su odlučili da se iza naziva „Ujedinjena Srbija" vešto sakriju i nastave sa starom ideologijom razaranja Srbije i degradacije svega što je sveto srpskom narodu.

Printscreen/YouTube/ TVKopernikus
Valentino Popović

 

Naziv „Ujedinjena Srbija" je lep i ugodan naziv (ime), ali ovde se očigledno radi o zloupotrebi i pokušaju da se maskiraju oni kod kojih je baš ovaj naziv „Ujedinjena Srbija", dok su ti isti bili na vlasti i dok su se ulizivali evropskim činovnicima, izazivao zgrožavanje, jer, dabome, nije u evropskom duhu poniženja svega što je srpsko. Dakle, za  vreme vladavine Borisa Tadića, Dragana Đilasa i ostalih mi smo doživeli veliku degradaciju na kulturološkom, prosvetnom, ekonomskom i svakom drugom planu, a sada bi oni kao da ujedinjuju Srbiju i srpski narod, oni čija je politika dovela upravo do suprotnog procesa, tačnije razjedinjenja, poniženja i svakog oblika sunovrata naše majčice Srbije, koju neizmerno volimo i koja nam je dala sve, a mi njoj vraćamo tako što je gazimo, ružimo, čerečimo, prodajemo za šaku srebra. Sram vas bilo!

U ime članova Udruženja „Ujedinjena Srbija" i u svoje lično ime, zbog očigledne krađe intelektualne svojine prinuđeni smo da zaštitu potražimo na sudu.

Sram vas bilo!

Niste dostojni tog imena i svako ko je ozbiljan nikada neće glasati na izborima za nekog ko je očigledno samo običan plagijator.

Svi ti ljudi okupljeni oko te koalicije nisu bili sposobni da izaberu ime, a kako li će uspeti da napišu ozbiljan politički program za koji neko treba da glasa!? Sram vas bilo!

Saopštenje je potpisao predsednik Udruženja Centar za koordinaciju „Ujedinjena Srbija“ Valentino Popović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike