Francuska policija otkrila zaveru protiv Vučića: Presrela komunikaciju Zvicera i saradnika - otkriveni svi detalji pripreme atentata!

02.02.2022

20:17

0

Francuska policija je presrela telefonsku komunikaciju između pripadnika kriminalne grupe koja je pripremala likvidaciju Vučića

Francuska policija otkrila zaveru protiv Vučića: Presrela komunikaciju Zvicera i saradnika - otkriveni svi detalji pripreme atentata!
vucic dragan kujundzic - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić/YouTube/Printscreen

Francuski obaveštajci presreli su telefonsku komunikaciju između Radoja Zvicera i drugih zaverenika koji su spremali atentat na šefa naše države.

Podatke o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskom MUP-u i BIA dostavila je francuska policija.

Kako saznaje podgorička 'Borba', francuska policija je u okviru svojih operativnih aktivnosti presrela telefonsku komunikaciju između pripadnika kriminalne grupe koja je pripremala likvidaciju prvog čoveka Srbije. Prema informacijama do kojih su došli, u operaciju atentata bila su umešana lica iz Crne Gore i sa Kosova i Metohije!

Pre 12 dana ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na konferenciji za novinare otkrio je da je MUP Srbije od jedne zemlje Evropske unije dobio informacije o pripremi atentata na predsednika Vučića, ali je zbog dalje istrage izbegao da odgovori o kojoj je zemlji reč.

- Pripadnici MUP i BIA, zajedno sa predstavnicima Evropola i partnerskih službi od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli su opsežnu akciju utvrđivanja identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Vulin na konferenciji za novinare 21. januara.

Vođa zločinačke organizacije koja je planirala ubistvo predsednika Srbije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, ozloglašeni šef "kavačkog klana", koji se krije u Latinskoj Americi.

Kako je već pisano, u njegovim presretnutim telefonskim razgovorima u kojima kaže da je spreman da plati 100 miliona evra za Vučićevu glavu, a u skladu sa najnovijim informacije do kojih je došao portal 'Borba', vidi se da je te razgovore presrela francuska policija!

- Razgovore Zvicera i njegovih kriminalaca o pripremanju likvidacije Aleksandra Vučića presrela je policija Francuske i dostavila ih MUP-u Srbije! Kako saznajemo, u tim razgovorima otkriveno je da Zvicer komunicira sa licima iz Crne Gore i sa Kosova i Metohije, svi oni su umešani u organizaciju atentata. Plan su razradili do kraja, pa je organizovano i prebacivanje ubica iz Srbije po završenom zadatku, i to u dva pravca, preko Bugarske i preko Kosova i Metohije", piše 'Borba'.

Na sreću, zavera za ubistvo predsednika Srbije, koje je bilo planirano za prvu polovinu ovog meseca, na vreme je otkrivena i sprečena.

Predsednik skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić naglašava da su informacije koje je MUP dobio od francuskih službi pokazatelj saradnje na visokom nivou između države Srbije, Evropola i Interpola.

- Kada je reč o razmeni operativnih podataka, tu nema politike i tu nema nikakvih zavera, jer informacije koje dostavljate dostupne su svim članicama organizacije i veoma proverljive na terenu. Kada je reč o poreklu podataka o Zviceru i planovima njegove kriminalne grupe, ja se ne bih izjašnjavao, bez obzira na saznanja koja imam. Ono što je najbitnije to je da su dobijeni podaci kredibilni i da je po njihovom dobijanju usledila akcija naših državnih organa, koji će i u narednom periodu na svaki mogući zakonit način sprečavati organizovane kriminalne grupe da dovedu svoje ljude na vlast u Srbiji - ističe Bečić.

Sledeći korak

Bivši pripadnik Državne bezbednosti Božidar Spasić kaže da informacija o učešću francuske kontraobaveštajne službe u otkrivanju Zvicera i ostalih učesnika pripreme atentata zaslužuje našu pažnju.

- Zvicerova teroristička grupa koristi istu 'skaj' telefonsku opremu kao i grupa Veljka Belivuka, samo što je softver bezbedniji i veoma teško ga je otvoriti, čak i od strane samog proizvođača. Zvicerova mafijaška skupina odlično je pripremljena i obučena od najjačih službi Zapada i regiona. Zato je otkrivanje njihovih planova veliki uspeh. Ono što bi trebalo da bude sledeći korak jeste njegovo ne samo lociranje već i privođenje pravdi. Samo lociranje moglo bi biti teško, jer takvi međunarodni teroristi stalno menjaju baze skrivanja. Čitava operacija pripreme atentata još uvek je aktuelna jer su mafijaši ne samo sposobni da zavaraju tragove već i da uz pomoć nekih službi rašire glasine i dezinformacije kojima zapravo prikrivaju pravi trag svojih operacija - naglašava Spasić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike