Da se najhitnije pojača bezbednost Srba: Predstavnici Srpske liste sa Lajčakom i Eskobarom

01.02.2022

15:45

0

Na sastanku srpski politički predstavnici zatražili su da se najhitnije pojača bezbednost Srba, njihove imovine, ali i imovine Srpske pravoslavne crkve

Da se najhitnije pojača bezbednost Srba: Predstavnici Srpske liste sa Lajčakom i Eskobarom
srpska lista lajčak eskobar - Copyright Srpska lista

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su danas sa specijalnim predstavnicima EU i SAD, Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom o problemima Srba na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine.

Delagacija Srpske liste je u razgvoru sa Lajčakom i Eskobarom, koji borave u Prištini, ukazala na obaveze Prištine iz Briselskog dijaloga, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz Srpske liste.

Rakić je istakao da je Briselski sporazum jasan i da se srpski narod protivi namerama Prištine da umanje svoje obaveze po pitanju nadležnosti Zajednice srpskih opština, ali i ostalih obaveza iz postignutih sporazuma, poput pitanja u oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije posete zvaničnika Srbima na ovim prostorima.

Na sastanku srpski politički predstavnici zatražili su da se najhitnije pojača bezbednost Srba, njihove imovine, ali i imovine Srpske pravoslavne crkve.

Ujedno je zatraženo od međunarodne zajednice da se preduzmu napori i spreče jednostrani potezi Prištine kojima se ugrožava bezbednost, mir i suživot na ovim prostorima.

Eskobar i Lajčak boraviće dolaze u Beograd gde će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike