Vučević sa ambasadorom Maroka: Odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i razvojni

20.01.2022

11:55

0

Na sastanku je zaključeno da postoji veliki prostor za pospešivanje saradnje na poljima kulture, ekonomije i turizma, a posebno nakon što je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture

Vučević sa ambasadorom Maroka: Odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i razvojni
Vucevic Belhaž Grad Novi Sad - Copyright Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko Mohamedom Aminom Belhažom o obeležavanju 65 godina diplomatskih odnosa dve zemlje koje je ocenio kao tradicionalno prijateljske i razvojne.

Na sastanku je zaključeno da postoji veliki prostor za pospešivanje saradnje na poljima kulture, ekonomije i turizma, a posebno nakon što je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture.

Vučević je istakao da će Novi Sad biti mesto susreta umetnika iz celog sveta, centar kulture Evrope i bitan faktor razvoja, što će, naglasio je, doprineti turizmu i privredi.

"Otvoreni smo za svaki vid razmene i saradnje sa gradovima Maroka, kao afričke zemlje najbliže Evropi", rekao je gradonačelnik Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Ambasador Belhaž je čestitao Novom Sadu na zvaničnom preuzimanju titule Evropske prestonice kulture i poželeo uspešnu 2022. godinu kada će, navodi se, programske aktivnosti tog projekta biti realizovane.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što Srbija i Maroko gaje uzajamno poštovanje i zalažu se za teritorijalni integritet i suverenitet i ocenili da se prijateljstvo može razvijati, između ostalog, kroz pojedinačne projekte na nivou gradova.

"Maroko u Srbiji" i "Srbija u Maroku" biće okosnice obeležavanja 65. godišnjice diplomatskih odnosa, pa će tokom ove godine biti organizovani različiti događaji koji će, kako se navodi u saopštenju, doprineti još boljoj saradnji dve zemlje.

Neki od tih događaja biće upriličeni i u Novom Sadu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike