Miloš Vučević: "Na najbolji način ćemo prezentovati kulturnu baštinu Novog Sada i Srbije"

13.01.2022

09:18

0

Novi Sad od danas i zvanično Evropska prestonica kulture

Miloš Vučević: "Na najbolji način ćemo prezentovati kulturnu baštinu Novog Sada i Srbije"
miloš vučević (6) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik Novog Sada Mlioš Vučević govorio je u Jutarnjem programu televizije Pink o tituli Evropske prestonice kulture koju Novi Sad od danas zvanično nosi, kao i događajima na samoj ceremoniji, ali i onim u kojima ćemo uživati tokom cele godine.

- Danas Novi Sad startuje kao Evropska prestonica kulture. Mislim da ćemo na najbolji način prezentovati ne samo grad nego celu našu državu i sve ono što jeste naša kulturna baština. Danas nas čeka zvanična ceremonija koja najavljuje šta nas sve čeka u 2022. godini, dolazi i premijerka Ana Brnabić - rekao je Vučević.

Kako je dodao, ključna manifestacija biće pored zgrade Pokrajinske Vlade i posvećena je MIlevi Marić Anštajn i Milutinu Milankoviću.

- Prve dane manifestacije posvetili smo našim velikim naučinicima da bi podsetili i Evropu i nas same kakve smo ljude dali i poklonili čitavom svetu - objasnio je Vučević te dodao da za zvanično otvaranje nije slučajno odabrano da to bude na Srpsku Novu godinu.

On je najavio da će u celom projektu učestvovati više od 4.000 učesnika, a da je pred nama više od 3.000 događaja.

- Nadam se da nas korona neće omesti u tome. Za večeras smo smanjili program zbog epidemiološke situacije, organizovali smo samo one koje su pod direktnom kontrolom Grada gde će se ulaziti sa Zelenim sertifikatom ili antigenskim testom. Biće prenosi i na televizijama, a sve će biti dostupno i onlajn. Ovo je legat za buduće generacije - rekao je Vučević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike