Dačić: Nastavljamo saradnju sa SNS, podržaćemo Vučića kao zajedničkog predsedničkog kandidata

14.01.2022

17:40

0

Dačić je pozvao građane da izađu na referendum u nedelju 16. januara čime će glasati za ustavnu promenu u delu pravosuđa

Dačić: Nastavljamo saradnju sa SNS, podržaćemo Vučića kao zajedničkog predsedničkog kandidata
Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas uoči radnog sastanka stranke da će nakon parlamentarnih izbora nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ali da još uvek razmatraju da li će zajednički nastupiti na predstojećim izborima.

- Mi smo se dogovorili da nastavimo našu koaliciju I posle izbora bez obrzira u kojoj formi ćemo izaći, da li na jednoj listi ili dve liste. Drugo, imamamo zajedničkog predsedničkog kandidata, a o tome da li ćemo nastupiti na jednoj ili odvojenim listama još nismo doneli odluku upravo očekujući da se napravi podrobna analiza šta je bolje, odnosno kako se dobija veći broj glasova, odnosno poslanika, rekao je Dačić.

Potvrdio je da će SPS podržati Aleksandra Vučića kao zajedničkog predsedničkog kandidata, ali da, kako je naveo, kandidatura još nije potvrđena.

Dačić je to rekao posle sastanka sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odobra u Novom Sadu iz Severnobačkog, Zapadnobačkog, Južnobačkog I Sremskog okruga, a povodom predstojećeg referenduma i izbora.

- Mi se spremamo i za referendum i za predstojeće izbore. Potrebno je uraditi sve organizacione pripreme, kako bismo ostvarili rezultate koji se od nas očekuju,  naveo je Dačić.

Dačić je pozvao građane da izađu na referendum u nedelju 16. januara čime će glasati za ustavnu promenu u delu pravosuđa.

Bonus video

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti