Vučević: Ovo nisu ekolozi, oni žele građanski rat, ja bih tražio smenu ko god da je to uradio

13.01.2022

09:37

0

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da se u Srbiji trenutno događa zeleni džihadizam

Vučević: Ovo nisu ekolozi, oni žele građanski rat, ja bih tražio smenu ko god da je to uradio
Miloš Vučević - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Novi Sad danas postaje glavni grad kulture u Evropi. Večeras taj grad očekuje svečano otvaranje i preuzimanje titule. O toj temi danas je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević govorio u Jutarnjem programu televizije Pink.

- Ovaj dan smo čekali šest godina. Mislim da ćemo u narednih danima i mesecima na najbolji mogući način predstaviti ne samo naš grad već i našu zemlju. Danas nas očekuje i zvanična ceremonija i ključna manifestacija. Pored Banovine, posvećena je Milevi Marić Ajnštajn i Milutinu Milankoviću - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na gostovanju na televiziji Pink.

Vučević je istakao da su prve dane odlučili da posvete našim najvećih naučnicima kako bismo podsetili Evropu, svet i nas same kakve smo naučne gromade dali svetu.

- Smanjili smo broj koncerata večeras. Organizovali smo one koje su pod direktnom kontrolom grada, gde će se ulaziti pod zelenim sertifikatom i brzim antigenskim testom - kazao je gradonačelnik.

Prenos dočeka biće dostupan i na platformama dočeka, kao i na nacionalnoj frekvenciji.

- Interesantno mi je za Josipu Lisac, za nju je bilo najveće interesovanje. Prošle godine smo imali mnogo lepih događaja i koncert Stefana Milenkovića, koji je sada u našem gradu. Profesor je na Akademiji u Novom Sadu - naveo je Vučević.

Ovo postaje zeleni džihadizam

Prvi čovek Novog Sada istakao je i da ovo što se dešava u našoj zemlji nisu protesti i da to nisu ekolozi, već zeleni džihadizam, te da demonstranti žele građanski rat.

24sedam/Goran Sivački
 

- To su čisto politički motivisani protesti. Njihov cilj je da upravljaju parama, državom. Njihova želja je da dođe do incidenata. Oni su izašli na auto-put jer su se nadali da će ih policija sprečiti. Ja sam gledao snimak kako su jednog Bugarina maltretirali - naglasio je Vučević.

Istakao je da su samo ljudi koji su bili na prvim protestima zaista bili za ekologiju i da se ispune uslovi, ali oni koji sada idu na proteste žele da sruše predsednika Vučića.

- Mi pričamo o ceni gasa, oni kažu - nećemo da pričamo. Mi pričamo o projektima, oni kažu - mi ćemo sve da srušimo, fabrika nije tema, hoćemo sukobe. Nemaju teme. Oni nikada nisu rekli šta bi radili sa KiM, sa regionalnom politikom, šta bi radili sa investitorima. I da ode "Rio Tinto" oni ne bi prestali - rekao je Vučević.

Ja bih tražio smenu ko god da je to uradio

Domaći mediji navode da je Zorana Mihajlović otkrivala podatke o energetskom sektoru Republike Srbije stranim ambasadama.

- Ako je to uradila Zorana Mihajlović, to je za momentalnu smenu. To govorim kao potpredsednik SNS-a. Ako ministar vrši korespondenciju sa strancima, ako to nije odobreno, ako je to udar na naš sektor, to je za smenu - nadovezao se gradonačelnik Vučević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike