Premijerka Brnabić: "Da" na referendumu znači da smo jednaki pred sudovima

12.01.2022

17:58

0

Brnabić je podsetila sve prisutne da je u nedelju 16. januara važan dan za Srbiju i pozvala sve da izađu na referendum i da glasaju DA

Premijerka Brnabić: "Da" na referendumu znači da smo jednaki pred sudovima
Ana Brnabić (3) - Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Poverenica Gradskog odbora Beograd i članica Predsedništva SNS Ana Brnabić održala je radni sastanak sa članovima i funkcionerima beogradskog odbora, a glavna tema sastanka bio je predstojeći referendum.

Brnabić je podsetila sve prisutne da je u nedelju 16. januara važan dan za Srbiju i pozvala sve da izađu na referendum i da glasaju DA, jer, kako je objasnila, to nije politički referendum, već referendum koji je važan za budućnost naše zemlje.

- Ovo je prvi put da se Ustav u Srbiji menja uz konsultacije sa Venecijanskom komisijom, što je važno za evropske integracije, a još važnije je kakvo sudstvo imamo za nas. Zato je važno izaći u nedelju na referendum i glasati DA, jer to će značiti da smo svi jednaki pred sudovima, ali i da sudovi snose veću odgovornost i tako će biti brži i efikasniji - precizirala je Brnabić.

Ona je naglasila da je tema referenduma pravosuđe i kako će se birati sudije i tužioci, te da nema veze sa preambulom Ustava o Kosovu i Metohiji, sa Rio Tintom niti sa bilo kojim drugim temama.

- Ukoliko građani glasaju za promenu Ustava glasaju za jačanje vladavine prava, jer na taj način se garantuje da politika ne utiče na sudstvo i da smo pred licem pravde svi jednaki. Za građane Srbije je važno da sudstvo bude nezavisno, a tužilaštvo samostalno - objasnila je Brnabić.

Istakla je da je pitanje promene Ustava pitanje i našeg daljeg evropskog puta, te da sve što se radi u okviru evropskih integracija jeste u interesu naroda.

- Nama su na prvom mestu interes naroda i jačanje Srbije, a to znači i vladavina prava i otvaranje novih poglavlja, i nove investicije i radna mesta - zaključila je Brnabić i podsetila da je evropski put važan za Srbiju jer upravo iz Evropske unije dolazi oko 70 odsto investicija.

Brnabić je još jednom pozvala sve da uzmu učešće u referendumu 16. januara i da glasaju DA, odnosno za promenu Ustava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike