Muftija predsedniku Srbije: Budite ponosni što ste više puteva napravili, nego svi oni u poslednjih 50 godina

12.01.2022

11:39

0

Dudić je obraćajući se građanima Priboja u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, poručio da i verska zajednica snosi deo odgovornosti za stanje do kojeg se došlo u Priboju

Muftija predsedniku Srbije: Budite ponosni što ste više puteva napravili, nego svi oni u poslednjih 50 godina
priboj muftija poseta vucic (5) - Copyright Printscreen/Tanjug

Muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevludin Dudih Dudić poručio je danas u Priboju da će ta verska zajednica učiniti sve da muslimani u ovom gradu i regionu poštuju državu Srbiju, jer, kako je kazao, drugu nemaju.

Dudić je obraćajući se građanima Priboja u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, poručio da verska zajednica i oni koji su, kako je kazao, u Božjoj službi na određeni način snose deo odgovornosti za stanje do kojeg se došlo u Priboju, kada je reč o podignutim tenzijama u međunacionalnim odnosima.

"Čvrsto verujem da je predsednik Vučić ono što je rekao pred novinarima i ovde bilo od srca", rekao je Dudić.

Obraćajući se Vučiću, Dudić je primetio da je predsednik, doduše, navukao i određeni bes, jer, kako je kazao, "sve što obećate, vi i ispunite".

"Budite ponosni zbog toga što ste više puteva napravili, nego svi oni u poslednjih 50 godina. Otvorili ste 12.500 radnih mesta i smatram da je od izuzetnog značaja", rekao je Dudić i dodao da je sve to potencijal koji treba iskoristiti da mladež ovog kraja ne bi radila u tuđim fabrikama, već ovde u Priboju i Sandžaku, u Srbiji.

Obraćajući se muslimanima u Priboju i ovom regionu, Dudić im je poručio da su najbolji među njima oni koji čine dobro drugim ljudima, a da su najgori, kako je kazao, oni koji drugim ljudima čine loše.

"Nastavite da poštujete generacije vernika koji će graditi a ne razvaljivati, voleti a ne mrzeti, koji će dobrim uzvraćati dobro...", rekao je.

Poručio je da Islamska zajednica u Srbiji nikada od toga neće odustati i istakao da svako ima neku manjkavost, ali da jedni bez drugih ne možemo.

"Neka ovaj svet bude arena takmičenja, a na onom neka presuđuje Bog prema pravdi. Učinićemo sve da naši vernici u potpunosti poštuju ovu državu, jer drugu nemaju", rekao je Dudić.

Izrazio je nadu i zahvalnost predsedniku Vučiću koji je omogućio da muslimani u Priboju grade džamiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike