Završena sednica Predsedništva SNS! Mirović: Nadam se da će se građani masovno odazvati referendumu

11.01.2022

18:08

0

Nakon sednice, počele su izjave za medije

Završena sednica Predsedništva SNS! Mirović: Nadam se da će se građani masovno odazvati referendumu
igor mirović (3) - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U sedištu Srpske napredne stranke na Novom Beogradu u 17 sati počela održana je sednica Predsedništva te stranke. Sednicom je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić, koji je nešto pre 17 sati stigao u sedište naprednjaka.

Sednici su prisustvovali, između ostalih, premijerka Ana Brnabić, ministri finansija i saobraćaja, Siniša Mali i Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarke državne uprave i kulture, Marija Obradović i Maja Gojković, kao i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

"Nadam se da će građani izaći na izbore"

Kako je Igor Mirović istakao, odmah nakon sednice, donesena je odluka da se što više građana pozove na izlazak na referendum, kako bi jačali funkciju nezavisnog pravosuđa u Srbiji.

- Mi smo velikom većinom glasova doneli tu odluku, i nadamo se da će građani u nedelju izaći na izbore. Kako bi se potvrdio i naš politički stav da se unesu promene koje znače koroist građanima. Oni će imati novu sliku pravosuđa, a to znači efikasnije sudstvo u domenu svih izazova sa kojima smo se suočavali - kaže Mirović.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Kako predsednik Pokrajinske vlade navodi, nada se da će se građani masovno odazvati i podržati Ustavne amandmane.

- Drugo, razmatrali smo i pitanja koja su važna kada je reč o izborima u aprilu mesecu. Predstoje nam predsednički, parlamentarni izbori, i za nekoliko lokalnih parlamenata... Mi smo danas jasno pocrtali ona važna politička i društvena pitanja, sa kojima se ponosimo, kako kada je reč o delovanju predsednika, vlade, drugih nivoa vlasti. Možemo da kažemo da smo imali značajne rezultate u svim oblastima života - kaže Mirović.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Mirović je dodao da je to garant da će na predstojećim izborima izaći sa programom, koji će ponuditi nove pravce razvoja, i anstavak procesa kojem smo i do sada bili svedoci.

- Ovog meseca ćemo još jednom izaći, jer nam tek predstoje razgovori sa koalicionim partnerima - naveo je Mirović.

Kako je dodao, na sednici su danas razmartali o mnogim pitanjima, a siže istog je to da su zadovoljni rezultatima koje je Srbija postigla.

- Rezultati su vidljivi i merljivi, i vidimo da ćemo u narednom periodu imati kontinuitet i još bolje razultate - kaže Mirović.

Kako kaže, doneli su odluku da građani izađu na Referendum, i da je uspostavljeno jedinstvo stranke po tom pitanju.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Korona virus

Govoreći o korona virusu, kao i izlasku na Referendum, Mirović navodi da su teške brojke kada je u pitanju broj zaraženih, dodajući da će se država potruditi da na svim biračkim mestima bude prilagođen što bezbedniji način glasanja.

- Uveren sam da ne treba imati straha - kaže Mirović.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Kandidovanje predsednika Vučića

Govoreći o detaljima sednice, kao i izborima, Mirović se dotakao i ponovnog kandidovanja Aleksandra Vučića.

- Danas o tome nije bilo reči, ali ja želim da istaknem želju birača ali i članova predsedništva da se on ponovo kandiduje - rekao je Mirović i dodao:

- On je svojim radom i rezultatom izborio našu želju da govorimo o njemu kao kandidatu na predstojećim predsedničkim izborima. Formalno, nismo razgovarali o tome, ali ne krijemo nameru da ga podržimo, a uveren sam da će on to prihvatiti. Veliki je broj opozicinih kandidata. Biće to najozbiljnija borba u poslednja dva ili tri izborna ciklusa,ocenio je Mirović..

Prisutni su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka rada Darija Kisić Tepavčević, predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović.

Pojedini mediji preneli su danas da su glavne teme predstojeći referendum, izbori koji će biti održani 3. aprila, situacija na Kosovu i Metobiji i stanje u regionu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike