Premijerka Brnabić se uključila uživo u program Skaj njuza zbog Đokovića!

06.01.2022

15:07

0

U prilogu Skaj njuza puštena je i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji prenosi svoj razgovor sa Đokovićem

Premijerka Brnabić se uključila uživo u program Skaj njuza zbog Đokovića!
ana brnabić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Ana Brnabić se uključila uživo u program Skaj njuza povodom slučaja zadržavanja na aerodromu u Australiji srpskog tenisera Novaka Đokovića.


Kako su najavili u programu uživo, dok je Novak Đoković, broj jedan teniser sveta u očekivanju deportacije, premijerka traži da se teniser pusti iz hotela za deportaciju, u kuću koju je iznajmio i da je Vlada Srbije dala garancije Vladi Australije da će da poštuje sve što je neophodno.

- Slažem se sa premijerom Britanije Džonsonom da treba da se vakciniše. I ja sam primila tri vakcine. Ali Novak ima dozvolu da dođe u Australiju jer ima medicinski izuzetak. Pitanje je za australijsku Vladu zašto ga ne puštaju. Jedina stvar koju tražimo je da bude pušten iz hostela za deportaciju u kuću koju je iznajmio za boravak tokom turnira - rekla je Brnabićeva.

Profimedia
 

Novinarka je više puta insistirala na izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u pitanju politički progon, na šta je premijerka pokušala da objasni da tretman prema Đokoviću jeste drugačiji.

- Da, mislim da je drugačije tretiran nego bilo koji drugi teniser trenutno u Australiji i zato mislimo da je pitanje političko - jasna je Brnabićeva.

Na pitanje da li će se Srbija povinovati odluci da se Đoković deportuje, premijerka Srbija ističe da je čak 20 različitih tenisera pušteno u Australiju pored toga što imaju medicinsko izuzeće, i da će tražiti jednaki tretman, prenosi B 92.

- Srbija i ja, kao i sav narod stojimo iza Novaka i njegove porodice u ovo teško vreme. U međuvremenu očekujemo da se pusti iz užasnih uslova u kojima ga australijske vlasti trenutno drže", zaključila je Brnabićeva.

U prilogu Skaj njuza puštena je i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji prenosi svoj razgovor sa Đokovićem, kao i izjava premijera Australije koji kaže da neće biti specijalnog tretmana ni za koga, pa ni za Đokovića.

Pušteni su i snimci fanova koji su se okupili ispred Đokovićevog ozloglašenog hotela koji u znak podrške srpskom teniseru igraju kolo, ogrnuti srpskim zastavama.



Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike