Petković reagovao na skandalozan tvit: Kada ne prihvatate da je Srbin najbolji, vređate ga

04.01.2022

22:22

0

Čitakuova je na Tviteru, uz vest da će Ðoković učestvovati na Australijan openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće, napisala: "Sve su životinje jednake, samo su neke više jednake od drugih"

Petković reagovao na skandalozan tvit: Kada ne prihvatate da je Srbin najbolji, vređate ga
merdare-petkovic Kancelarija za KiM - Copyright Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je večeras da bivša ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Vljora Čitaku ne može da prihvati da je jedan Srbin najbolji i da ga zato "primitivno vređa".

- Kada ne možete da prihvatite da je Srbin najbolji, tada ga primitivno vređate. Na sve uvrede i napade, odgovor je samo jedan - šampionski. Napred, Ðokoviću! - napisao je Petković na Tviteru, komentarišući uvredljivu poruku Čitakuove o srpskom teniseru Novaku Ðokoviću.

Čitakuova je na Tviteru, uz vest da će Ðoković učestvovati na Australijan openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće, napisala: "Sve su životinje jednake, samo su neke više jednake od drugih."

 

Podsetimo, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić smatra da tvit bivše kosovske ministarke spoljnih poslova Vljore Čitaku o Novaku Đokoviću predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

Đurić kaže da Čitakuova očigledno tako smatra jer je Novak Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku.

- Ovo je, kako navodi Đurić, tipičan dehumanizirajući govor Vljore Čitaku, za koju su Srbi beli šetači ili životinje, ali nikada ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti. Sramotno - napisao je Đurić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike