Vučević obišao dežurne službe u Novom Sadu pred doček: Ponosan sam na Vaš rad (FOTO)

31.12.2021

20:21

0

Gradonačelnik je kazao da su se pripadnici ovih službi susretali sa teškim zadacima tokom godine i da ne sme da se zaboravi na njih, naglasivši da su najteži posao imali zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i pripadnici Vatrogasne brigade

Vučević obišao dežurne službe u Novom Sadu pred doček: Ponosan sam na Vaš rad (FOTO)
270919774_449472010188697_7288436344041540930_n - Copyright Printscreen / Instagram / Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tradicionalno je večeras obišao dežurne službe koje se staraju o zdravlju i zaštiti građana u novogodišnjoj noći i istakao da je ponosan na uspeh koje su ove službe postigle u 2021. godini i način na koji su se brinuli o građanima.

Gradonačelnik je obišao dežurnu službu JGSP “Novi Sad”, zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i pripadnike Policijske uprave, vatrogasnu brigadu i komandu Prve brigade kopnene vojske.

- Njima je danas izazovna noć, a ja se nadam da će proći mirno. Sutra ćemo moći da podnesemo raport kako je prošla novogodišnja noć. Očekujem spektakl u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, očekujem do sada neviđenu rasvetu, očekujem fantastične vatromete. Ovo je uvod u ono što nas očekuje za 13 dana kada budemo pravili veliku ceremoniju otvaranja Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Svako dobro svima, rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo svim građanima srećne novogodišnje praznike.

Gradonačelnik je kazao da su se pripadnici ovih službi susretali sa teškim zadacima tokom godine i da ne sme da se zaboravi na njih, naglasivši da su najteži posao imali zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i pripadnici Vatrogasne brigade koji su se svakodnevno borili za živote građana.

Vučević je na svom instagram nalogu istako i sledeće:

- Ponosan sam na rad zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Retko ih pominjemo, iako su bitna karika u lancu zdravstvenog sistema, što se posebno vidi kada je potrebna njihova hitna reakcija. Želim da im se zahvalim na svemu što su učinili i ove i prethodnih godina. Pored toga što smo izgradili ovaj velelepni objekat, zajedno sa Pokrajinom Vojvodinom, ovog puta nabavili smo im tri nova vozila za hitne intervencije i za prevoz pacijenata na dijalizu. Prema rečima direktora Zavoda, kupljena je najbolja oprema koja zadovoljava sve potrebe da najurgentnije reaguju i pruže adekvatnu zdravstvenu zaštitu onima kojima je to potrebno. Posetili smo i JGSP „Novi Sad“ gde smo u nove radionice uložili 80 miliona dinara, za izgradnju novih hala i rekonstrukciju onih koje su građene osamdesetih godina. Najvažnije je da su ljudi koji tamo rade zadovoljni. Posebno me raduje aplikacija za mobilne telefone koja je besplatna za građane da mogu da vide stanice, linije i kretanje autobusa u realnom vremenu, jer nastojimo da pratimo nove generacije i njihove potrebe. Svaki autobus je povezan sa dispečerskim centrom što je veoma važno za funkcionisanje javnog prevoza. Zahvalni smo policajcima, vatrogascima i vojsci, pred nama je izazovna noć i nadam se da će proći mirno o čemu ćemo izvestiti javnost kada 1. ujutro budemo odneli poklon prvoj bebi koja se rodi u novoj godini. Večeras nas očekuje spektakl na Petrovaradinskoj tvrđavi i vatromet, i želim svako dobro svim građanima i mnogo zdravlja i sreće u 2022. godini.

 

 

Sumirajući rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, načelnik dr Bogdan Živanović istakao je da je ovo najteža godina za medicinske radnike, što je pokazao i veliki broj intervencija na terenu.

Intervencija kod kovid pacijenata je bilo duplo više nego u 2020. godini, ukupno 6.831 intervencija do 15. decembra.

- Poručio bih svim našim sugrađanima dobro zdravlje, puno sreće i da se vakcinišu. Kad se vakcinišu onda ćemo i mi imati manje posla. rekao je Živanović.

Zavod je dobio ove godine tri nova vozila za transport pacijenata, finansirana sredstvima grada Novog Sada.

U decembru vatrogasne službe imale su dve veće intervencije kada je goreo krov zgrade u ulici Jožefa Marčoka i hipermarket Tempo u novosadskoj industrijskoj zoni.

Tokom cele godine vatrogasci su imali 2.631 intervenciju, što je u prošecna godišnja statistika na teritoriji grada Novog Sada.

Gradonačelnik Miloš Vučević večeras je uručio pripadnicima brigade ključeve novog vatrogasnog vozila.

- Ne znam koju godinu za redom grad Novi Sad nam pomaže u snabdevanju vozilima i novom vatrogasnom opremom. Ovaj put je u pitanju navalno vatrogasno vozilo, kazao je komandant Vatrogasno spasilačke brigade Stojan Milovac zahvalivši se Gradu na podršci.

Dodao je da će vatrogasci biti raspoređeni tokom večeri i na bulevaru Mihajla Pupina i Podgrađu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike