Dijalog je ključan za razumevanje, čak i kada se suoče dvoje koji se međusobno ne podnose: Čomićeva o ciljevima Ministarstva

16.11.2020

22:21 >> 19:45

0

Dijalog bi, kako je rekla, trebalo da stvori političare koji izgrađuju, a ne koji troše vreme

Dijalog je ključan za razumevanje, čak i kada se suoče dvoje koji se međusobno ne podnose: Čomićeva o ciljevima Ministarstva
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministarka za ljudska i manjinska prava i socijalni dijalog Gordana Čomić izjavila je danas da je zadatak ministarstva na čijem je čelu da izgradi ideju i koncept dijaloga, kao ključni instrument demokratije.

– Ono što naše ministarstvo mora da uradi i ono što mora da nametne kao ideju i koncept jeste to da je dijalog ključan za razumevanje, čak i kada se suoče dvoje koji se međusobno ne podnose i najradije bi živeli na dve različite planete – rekla je Čomićeva na otvaranju onlajn skupa – NATO nedelja, u organizaciji CEAS.

Uvek je, kaže Čomićeva, neophodno sesti za isti sto i dati šansu drugoj strani i razgovarati o stvarima koje utiču na sve građane.

Tanjug printscreen

– Nekada smo imali koncept dijaloga i on je u našem društvu nekako ”ispario” – rekla je Čomićeva, i izrazila nadu da će Ministarstvo dati priliku svima da diskutuju “o bilo čemu” sa nekim ko je na poziciji donosioca odluka, iz čega će se, uverena je, izroditi nešto pozitivno.

– Ako mrzite dijalog i negativno definišete suprotnu stranu – svi gube. Izgubili smo 30 godina zbog nedostaka takvog otvorenog dijaloga sa političarima koji su nam samo ”jeli” vreme – rekla je Čomićeva.

Dijalog bi, kako je rekla, trebalo da stvori političare koji izgrađuju, a ne koji troše vreme.

– I mislim da i ovde u Evropi i u SAD moramo da nađemo ljude koji izgrađuju vreme, budućnost i doprinose izgradnji boljeg doba za sve nas – rekla je Čomićeva.

Podsetila je da je dijalog osnovni instrument demokratije i da sve zemlje zapadnog sveta kao ključni element posebno razvijaju dijalog.

– To je i zadatak našeg ministarstva. Kao što vidite, zadatak je lak – našalila se Čomićeva, kojoj je učešće na NATO nedelji bila prilika da naznači kako vidi svoj posao na čelu resora koji je preuzela u vladi Ane Brnabić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike